Läppförstoring

Läppförstoring på Estetikcentrum i Malmö

Läppförstoring är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen när huden runt munnen börjar förlora sin elasticitet. Med åldern börjar läpparnas kontur sakta suddas ut så huden tappar sin spänst. Detta kan ibland ge intrycket av att man är sur eller ledsen.

En läppförstoring kan även handla om korrigering av naturlig volym och form. Oavsett vilket skäl kan läppförstoring utföras med hjälp av fillers eller kirurgiskt ingrepp.

Fillers eller kirurgiskt ingrepp?

Läppförstoring är ett förhållandevis enkelt ingrepp och görs oftast i samband med konsultationen om man väljer att förstora läpparna med fillers. Detta ingrepp kräver ingen narkos. När du bokar tid hos oss för läppförstoring kommer du att få träffa en av våra kirurger. Tillsammans går ni igenom dina förväntningar och önskemål för att se hur en läppförstoring kan hjälpa dig. Om du har förutsättningar för ingreppet kommer du och din kirurg att diskutera vilken metod som passar just dig bäst. Det beror till stor del på dina förväntningar och förutsättningar. Tillsammans hittar vi en lösning som passar dig optimalt.

Läppförstoring med fillers

Läppförstoring med fillers gör vi med de mest välrenommerade produkterna. Dessa fillers är mycket uppskattade av våra patienter eftersom de bland annat innehåller Hyaluronsyra, som är en sockermelokyl som finns naturligt i kroppen, och behandlingen ger omedelbart synligt resultat.

Ingreppet kan inledas med bedövning om du som patient önskar detta, antingen med en lätt bedövande salva eller lokalbedövning (liknande vanlig tandläkarbedövning). Själva Fillers produkterna har också bedövningsmedel i sig. Läppförstoring med Fillers innebär att kirurgen injicerar Fillern med hjälp av en tunn nål som förs in under huden. Även om ingreppet anses vara relativt smärtfritt och enkelt kan du uppleva små spänningar och stickningar under själva injektionstillfället.

En vanlig fråga vi får angående läppförstoring med Fillers är hur länge resultatet varar. Detta är individuellt och kan variera från person till person, vanligen består dock förstoringen dock i flera månader. Du kan sedan välja om du vill göra om ingreppet. Efter en läppförstoring med Fillers är det vanligt att läpparna svullnar upp och rodnar. Det är en naturlig följd av sticken i dina läppar. Du kan minska svullnaden genom att hålla något kylande över svullnaden under några minuter. Symptomen försvinner dock redan efter 2-5 dagar.

Läppförstoring med fett och traditionell kirurgi

Den andra populära metoden är förstora läpparna genom att suga upp fett från den del av kroppen där fettet förekommer rikligt, det vill säga från buken/midjan eller låren/höfterna. Fettet sprutas sedan in i läpparna eller ansiktet, så kallad fettransplantation. Metoden är mycket effektiv och upp till cirka 30 procent av den volym fett som sugs upp stannar kvar i läpparna. Effekten är permanent och man slipper upprepade behandlingar med Fillers. Ingreppet utförs vanligen under narkos och tar cirka en timmes tid.

Vill du ha större läppar så är den effektivaste metoden oftast V-Y-plastiken. Vid läppens insida läggs då ett V-formigt snitt som sedan sys ihop i Y-format. På så sätt skjuts slemhinnan framåt. En läppförstoring kan med fördel även kombineras med fettinjektioner för att göra läpparna fylligare. Fett hämtas från någon del av din kropp, rengörs noggrant och injiceras därefter i dina läppar.

Rynkbehandling kring mungiporna och neddragna mungipor kan även åtgärdas med enklare kirurgiska ingrepp. Här lägger din plastikkirurg ett snitt i vinkel som läggs i och ovanpå mungipan. Är överläppen för lång lägger kirurgen ett snitt precis ovanför näsan (så kallad överläppsplastik)

Hemgång redan samma dag

Ett mindre ingrepp kan göras i lokalbedövning. Även om ett ingrepp har utförts under narkos så räcker det oftast med några timmars vila och omhändertagande på vår klinik, sedan går det i allmänhet bra att åka hem.

Det är viktigt att ha realistiska förväntningar på behandlingen. De flesta patienter upplever en utomordentlig förbättring. Det är även möjligt att kombinera en läppförstoring med exempelvis ett ansiktslyft, ögonlocksplastik eller fettsugning. Vi diskuterar tillsammans med dig hur just dina valmöjligheter ser ut.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i Malmö!