Läppförstoring

Läppförstoring på Estetikcentrum i Malmö

En läppförstoring kan utföras som ett kirurgisk ingrepp eller som en enklare estetisk behandling. Ingreppet utförs för att återställa volym, form och spänst i området runt munnen.

Med åldern börjar läpparnas konturer och former att sakta suddas ut. Detta beror på att hudens elasticitet och fyllighet minskar med åren och kan ibland leda till att man får ett surt eller sorgset intryck – trots att det inte alls är så man känner sig.

Oavsett vilket skäl man har för sin läppförstoring kan den utföras med hjälp av fillers eller ett kirurgiskt ingrepp.

Fillers eller kirurgiskt ingrepp?

Läppförstoring är ett förhållandevis enkelt ingrepp och görs oftast i samband med konsultationen om man väljer att förstora läpparna med fillers. Detta ingrepp kräver ingen narkos.

När du bokar tid hos oss för läppförstoring kommer du att få träffa en av våra kirurger. Tillsammans går ni igenom dina förväntningar och önskemål för att se hur en läppförstoring kan hjälpa dig. Om du har förutsättningar för ingreppet kommer du och din kirurg att diskutera vilken metod som passar just dig bäst. Det beror till stor del på dina förväntningar och förutsättningar. Tillsammans hittar vi en lösning som passar dig optimalt.

Läppförstoring med fillers

Läppförstoring med fillers gör vi med de mest välrenommerade produkterna. Dessa fillers är mycket uppskattade av våra patienter eftersom de bland annat innehåller Hyaluronsyra, som är en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen, och behandlingen ger omedelbart synligt resultat.

Ingreppet kan inledas med bedövning om du som patient önskar detta, antingen med en lätt bedövande salva eller lokalbedövning (liknande vanlig tandläkarbedövning). Själva fillers produkterna har också bedövningsmedel i sig.

Läppförstoring med fillers innebär att kirurgen injicerar fillern med hjälp av en tunn nål som förs in under huden. Även om ingreppet anses vara relativt smärtfritt och enkelt kan du uppleva små spänningar och stickningar under själva injektions tillfället.

En vanlig fråga vi får angående läppförstoring med fillers är hur länge resultatet varar. Detta är individuellt och kan variera från person till person, vanligen består resultatet i flera månader. Du kan sedan välja om du vill göra om ingreppet.

Efter en läppförstoring med fillers är det vanligt att läpparna svullnar upp och rodnar. Det är en naturlig följd av sticken i dina läppar. Du kan minska svullnaden genom att hålla något kylande över svullnaden under några minuter. Symptomen försvinner redan efter 2-5 dagar.

Läppförstoring med fett och traditionell kirurgi

Den andra populära metoden är att förstora läpparna genom att suga upp fett från den del av kroppen där fettet förekommer rikligt, det vill säga från buken/midjan eller låren/höfterna för att sedan injiceras i läpparna. Metoden är mycket effektiv och upp till cirka 30 procent av den volym fett som sugs upp, stannar sedan kvar i läpparna.

Effekten av en läppförstoring med fett är permanent och man slipper upprepade behandlingar med fillers. Ingreppet utförs vanligen under narkos och tar cirka en timmes tid.

Vill du ha större läppar så är den effektivaste metoden oftast V-Y-plastiken. Vid läppens insida läggs då ett V-formigt snitt som sedan sys ihop i Y-format. På så sätt skjuts slemhinnan framåt.

En läppförstoring med V-Y-plastik kan med fördel även kombineras med fettinjektioner för att göra läpparna fylligare. Fett hämtas från någon del av din kropp, rengörs noggrant och injiceras därefter i dina läppar.

Även rynkor kring mungiporna eller neddragna mungipor kan åtgärdas med enklare kirurgiska ingrepp. Här lägger din plastikkirurg ett snitt i vinkel i och ovanpå mungipan. Är överläppen för lång lägger kirurgen ett snitt precis ovanför näsan (så kallad överläppssplastik)

Hemgång redan samma dag

Ett mindre ingrepp kan göras i lokalbedövning. Även om ett ingrepp har utförts under narkos så räcker det oftast med några timmars vila och omhändertagande på vår klinik, sedan går det i allmänhet bra att åka hem.

Det är viktigt att ha realistiska förväntningar på behandlingen. De flesta patienter upplever en utomordentlig förbättring.

Det är möjligt att kombinera en läppförstoring med exempelvis ett ansiktslyft, ögonlocksplastik eller fettsugning. Vi diskuterar tillsammans med dig hur just dina valmöjligheter ser ut. Operationen kan utföras av kvinnlig kirurg om det önskas.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister inom läppförstoring i Malmö.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i Malmö för att utföra din läppförstoring! 

Priser läppförstoring

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

 

 

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.