ÖRONPLASTIK

Öronplastik på Estetikcentrum i Malmö

Öronen är inte det första man lägger märke till i en persons utseende, men för dem som har utstående öron kan utseendet och även självkänslan påverkas negativt. Problemet kan åtgärdas med en örontillbakasättning i en s.k. öronplastik.

Öronplastik för infällning av utstående öron är särskilt vanligt hos skolbarn och genomförs ofta i landstingets regi. Vi välkomnar naturligtvis såväl barn som vuxna patienter. Vid operation av minderårig krävs målsmans godkännande.

 

Förberedelser inför en öronoperation

Innan en öronoperation får du alltid träffa en kunnig plastikkirurg som analyserar dina örons utseende och form. Utifrån dina önskemål och individuella förutsättningar bestämmer kirurgen vilken korrigering som är lämplig.

Vanliga problem är att hörselgångs öppningen är för stor eller att det veck som finns vid ytterörat saknas. Öronsnibben kan också upplevas som för stor. Vi försöker alltid så långt som möjligt hitta en lösning som passar just dig optimalt. Du får självfallet också svar på alla de frågor du undrar över.

Hur går en örontillbakasättning till?

Vid ingreppet vinklar din plastikkirurg tillbaka öronen så att de kommer närmare in mot huvudet. Detta görs genom att öppna upp ett litet snitt vid örats baksida. Brosket viks sedan bakåt, eventuellt i kombination med skrapning av örats brosk centralt för optimalt resultat. Resultatet blir ett nytt och mer välformad öronveck som harmoniserar bättre ihop med ditt övriga utseende.

Snittets placering gör det i stort sett osynligt och de ärr som uppkommer försvinner oftast med tiden. Operationen tar cirka en timme.

Vid en öronplastik får du lokalbedövning eller narkos, beroende på hur omfattande operationen är. Eftersom kirurgen arbetar alldeles i anslutning till dina öron så kan ljudet upplevas som obehagligt och nedsövning kan vara föredra.

Öronplastik på Estetikcentrum

Efter örontillbakasättning

Du kan vanligtvis gå hem redan samma dag som ingreppet äger rum. Under den första veckan efter operation får du bära ett bandage runt huvudet för att öronen ska fixeras i sin nya position. Därefter behöver du endast ha ett pannband nattetid under 3-4 veckor.

Du bör undvika fysisk träning under de första veckorna och i vissa fall kan det dröja upp till sex månader innan läkningsprocessen är helt avslutad. Du kan under första tiden uppleva en ömmande värk, men den kan lindras med vanliga värktabletter.

Efter cirka en vecka får du komma tillbaka till oss på Estetikcentrum för återbesök. Då granskar vi resultatet av operationen och säkerställer att läkningen fortskrider som den ska. Efter ytterligare 4-6 månader är det dags för ytterligare ett återbesök. Då gör vi en slutlig kontroll och bedömning av resultatet efter din öronplastik.

Har du problem med utstående öron eller tycker du att dina öron är för stora? Välkommen att ta en förutsättningslös kontakt med oss så tittar vi på hur vi kan hjälpa just dig. Vi på Estetikcentrum har stor erfarenhet av öronoperationer och du får alltid en dedikerad specialist vid örontillbakasättning hos oss.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister. Operationen kan utföras av kvinnlig kirurg om det önskas.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Priser Öronplastik

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.