PANNLYFT

Pannlyft på Estetikcentrum i Malmö

Pannlyft används i första hand för att sträcka ut huden i pannan och därmed även lyfta ögonbrynen. Sträckningen av huden motverkar även djupa ”bekymmersrynkor” mellan ögonen. Det är ett förfarande som utförs på både män och kvinnor som alla brukar uttrycka en önskan att se ut som de känner sig. Metoden används främst för att sträcka huden i pannan och därigenom höja ögonbrynen, vilket då även motverkar djupa “stresslinjer”.

Känner du att pannlyft är ett ingrepp för dig är du välkommen att boka en tid för konsultation hos en av våra plastikkirurger. Under detta första möte görs en bedömning huruvida denna metod lämpar sig för just dina bekymmer och önskemål. Tillsammans går ni igenom dina förhoppningar och önskad målbild. Du och din kropp är unik och därför är det viktigt att skräddarsy behandlingen efter dina förutsättningar.

Operation på Estetikcentrum

Se din operation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild operation.

Inför ett pannlyft

Om det under konsultationen bedöms att behandlingen lämpar sig för dig, kommer vi att boka in en tid för operation av pannlyft. Ett tips är att titta på före/efter-bilder vid pannlyft för att skapa dig en bild av vad ingreppet kan göra för dig. På så sätt kan du forma dina önskemål och din målbild efter riktiga och naturliga resultat. Plastikkirurgen kommer att informera dig och gå igenom de olika metoderna under konsultationen. Har du specifika frågor rekommenderar vi att du skriver ned dessa inför ditt första möte, så att du kommer ihåg dina frågor du vill få svar på.

Hur utförs pannlyft?

Pannlyft skiljer sig från ögonbrynslyft då hela pannan lyfts upp istället för enbart ögonbrynen. Plastikkirurgen lägger ett långt snitt längst med hela hårfästet, i vissa fall kan man även lägga det en liten bit in på hårfästet. Kirurgen lossar därefter pannhuden från snittet ner mot ögonbrynen och här kan kirurgen eventuellt behöva dela lite av pann muskulaturen. Därefter stärks pannhuden upp mot snittet och överskottshuden tas bort som nu ligger ovanför snittet. I vissa fall tas överskottshud bort på ögonlocken (ögonlocks operation). Därefter lägg ett förband som lämnas på i ett visst antal dagar, hur länge förbandet ska sitta på blir du informerad om av vår operationssköterska.

Denna operation görs under narkos eller lätt narkos (sedering) men för den som känner sig orolig för att bli sövd kan pannlyftet även utföras under lokalbedövning och lugnande medicin.

Efter ett pannlyft

Förbandet som läggs efter operationen ska sitta kvar i några dagar. Ditt första återbesök kommer sedan att ske ungefär en vecka efter operationen. Under detta första återbesök kommer vi att ta bort eventuella stygn och noggrant kontrollera att snittet läker ihop som det ska.

 Boka tid för pannlyft

Pannlyft är idag en vanlig operation inom plastikkirurgi. Vi har lång erfarenhet av denna typen av ingrepp och du är alltid välkommen att boka tid för en konsultation. Vi kommer tillsammans gå igenom vad som är bra att tänka på innan ett pannlyft och om metoden passar just dig. Du kommer få ingående information om ingreppet och självklart kommer vi besvara alla dina frågor om tiden före/under och efter ett ingrepp.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister inom pannlyft i Malmö. Operationen kan utföras av kvinnlig kirurg om det önskas.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i Malmö för en konsultation inför ditt pannlyft!

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.