Pannlyft/Ögonbrynslyft

Pannlyft på Estetikcentrum i Malmö

Ett pannlyft, även kallat ögonbrynslyft, är inom plastikkirurgin den vanligaste metoden för att reducera tunga ögonbryn och djupa veck eller rynkor i pannan.

Pannlyft utförs på både kvinnor och män. Ofta har de en sak gemensamt: en önskan om att se lika vital ut som man känner sig.

Pannlyft används i första hand för att sträcka ut huden i pannan och där med även lyfta ögonbrynen. Sträckningen av huden motverkar även djupa ”bekymmersrynkor” mellan ögonen.

Operation på Estetikcentrum

Känner du att pannlyft är ett ingrepp för dig är du välkommen att boka en tid för konsultation hos en av våra plastikkirurger. Under detta första möte görs en bedömning huruvida denna metod lämpar sig för just dina bekymmer och önskemål. Tillsammans går ni igenom dina förhoppningar och önskad målbild. Du och din kropp är unik och därför är det viktigt att skräddarsy behandlingen för just dina förutsättningar.

Se din operation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild operation.

Inför ett pannlyft

Om det under konsultationen bedöms att behandlingen lämpar sig väl för just dig kommer vi boka in en tid för operation av pannlyft. Ett bra tips är att titta på före/efter-bilder vid pannlyft för att skapa dig en bild av vad ingreppet kan göra för dig. På så sätt kan du forma dina önskemål och din målbild efter riktiga och naturliga resultat. Plastikkirurgen kommer att informera dig och gå igenom de olika metoderna under konsultationen. Har du specifika frågor rekommenderar vi att du skriver ned dessa inför ditt första möte, så att du kommer ihåg dina frågor du vill få svar på.

Hur utförs pannlyft?

Pannlyft skiljer sig från ögonbrynslyft då hela pannan lyfts upp istället för enbart ögonbrynen. Det finns två olika metoder som används för att utföra ett pannlyft. Vilken operationsmetod som passar bäst kommer du och din plastikkirurg fram till under det inledande mötet. Nedan listar vi båda metoderna för ett pannlyft och dess för- och nackdelar:

Pannlyft med metod 1

Med metod 1 lägger plastikkirurgen ett långt snitt längst med hela hårfästet, i vissa fall kan man även lägga det en liten bit in på hårfästet. Plastikkirurgen lossar därefter pannhuden från snittet ner mot ögonbrynen. Här kan plastikkirurgen eventuellt behöva dela lite av pannmuskulaturen. Därefter stärks pannhuden upp mot snittet och överskottshuden tas bort som nu ligger ovanför snittet. I vissa fall tas överskottshud bort på ögonlocken (ögonlocks operation). Därefter lägg ett förband som lämnas på i ett visst antal dagar, hur länge förbandet ska sitta på blir du informerad om av vår operationssköterska.

Denna operation görs under narkos eller lätt narkos (sedering) men för den som känner sig orolig för att bli sövd kan pannlyftet även utföras under lokalbedövning och lugnande medicin.

Pannlyft med metod 2

Med metod 2 lägges flera små snitt innanför hårfästet och pannlyftet utförs som en titthålsoperation. Eftersom långtidseffekterna med denna metod är inte så bra som med vanlig öppen teknik (metod 1) så har vi valt att på Estetikcentrum inte utföra pannlyft med titthålsteknik.

Efter ett pannlyft

Förbandet som läggs efter operationen ska sitta kvar i några dagar. Ditt första återbesök kommer sedan att ske ungefär en vecka efter operationen. Under detta första återbesök kommer vi att ta bort eventuella stygn och noggrant kontrollera att snittet läker ihop som det ska.

Boka tid för pannlyft

Pannlyft är idag en vanligt operation inom plastikkirurgi. Vi har lång erfarenhet av denna typen av ingrepp och du är alltid välkommen att boka tid för en konsultation. Vi kommer tillsammans gå igenom vad som är bra att tänka på innan ett pannlyft och om metoden passar just dig. Du kommer få ingående information om ingreppet och självklart kommer vi besvara alla dina frågor om tiden före/under och efter ett ingrepp.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search