Bröstförminskning

Professionell Bröstförminskning i Malmö

Hängiga och stora bröst ger ofta upphov till ryggsmärtor och värk i så väl axlar som nacke men det är inte alltid bara kroppen som blir lidande. Många kvinnor upplever det även svårt att utföra fysisk aktivitet och träning samt har svårt att hitta kläder som passar. När för stora bröst blir ett bekymmer kan en bröstförminskning, eller bröstreduktion som det även kallas för, vara rätt val.

En bröstförminskning är ett plastikkirurgiskt ingrepp som får kroppen att kännas bättre då för stora bröst, och problemen de medför, ofta leder till oro och nedstämdhet.


Exempel på före- och efter en bröstförminskning.

Inför en bröstförminskning

Om brösten känns för stora, hänger, leder till smärta och värk kan en bröstförminskning vara rätt val för dig. Under ditt första möte och konsultation kommer du, tillsammans med din kirurg, gå igenom dina förväntningar på operationen. Alla kroppar och bröst är olika och därför är det viktigt för oss att arbeta tillsammans med dig för att uppfylla just dina önskemål. Vi utför alltid en hälsokontroll under vår första konsultation. Detta inte enbart för att se hur just din kropp mår utan även för att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar. För att du ska få ut så mycket som möjligt av operationen och resultatet bli naturligt är det viktigt att ditt BMI (Body Mass Index) inte ligger över 30.

På vår klinik i Malmö går vi tillsammans igenom all information om bröstförminskning, från tiden då du anländer till oss på operationsdagen, det plastikkirurgiska ingreppet samt tiden efter ingreppet. Du kommer få mycket detaljer om själva operationen och därför brukar vi alltid rekommendera att du skriver ner alla eventuella frågor du har.

Hur går en bröstförminskning till?

En bröstförminskning innebär att bröstets/bröstens storlek minskas genom att avlägsna överflödigt fett, bröstkörtelvävnad och hud. Eventuella storleksskillnader på brösten kommer att korrigeras. För att skapa så naturligt resultat som möjligt flyttas bröstvårtan högre upp på bröstet. Om det behövs kan även vårtgårdens storlek minskas för att få ett så jämt resultat som möjligt.

En bröstförminskning är en operation som utförs under full narkos och tar ca två timmar. För att minska risken för synliga ärr använder kirurgen alltid så kallade osynliga stygn som kommer att absorberas av kroppen. Efter uppvaknandet kommer du, efter kontroller, att få åka hem senare samma dag.

Tiden efter en bröstförminskning:

Bröstförminskning är en operation som, precis som vid andra operationer, kan leda till måttlig smärta och obehag under de första två till tre veckorna. Vi rekommenderar alltid att man använder sig av receptfria smärtstillande vid måttlig värk och obehag under den första tiden. Du bör undvika tunga lyft och fysisk aktivitet under denna tiden men bör kunna gå tillbaka till ditt vanliga arbete redan efter en till två veckor (beroende på arbetets form).

Innan du lämnar kliniken på din operationsdag kommer du och din kirurg att boka in uppföljningskontrollen som kommer ske under de kommande veckorna. Den slutgiltiga kontrollen bokas alltid in cirka tre månader efter operationstillfället.

Har du frågor eller vill boka tid för konsultation inför bröstförminskning är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på Estetikcentrum i Malmö!

Bröstförminskning från 37 000 kr.
Med Medical Finans kredit, ca 850 kr/månad med 5 års återbetalningstid, eller ca 550 kr/månad under 10 år. Läs mer om Medical Finance här.

Här bokar du tid online för konsultation av våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!