Bröstförminskning

Bröstförminskning på Estetikcentrum i Malmö

En bröstförminskning är ett kirurgisk ingrepp som utförs av både estetiska och medicinska skäl. Med operationen kan man skapa en finare och mer välbalanserad byst samtidigt som man minskar den belastning stora tunga bröst innebär för kroppen.

Bortsett från de känslomässiga och sociala begränsningar en mycket stor och hängig byst ofta orsakar kan den även innebära medicinska problem som ryggsmärtor och andningsproblem. Dessa orsakas av den extra vikt många av våra patienter bär på bröstet.

Om du lider av ryggsmärtor, hudirritation, missbildat skelett, fördjupningar på axlarna till följd av dina BH-band, eller svårigheter att andas ordentligt, då är det på tiden att du överväger en bröstförminskning.


Exempel på före- och efter en bröstförminskning.

Skapad speciellt för kvinnor med stora, tunga bröst tar en bröstförminskning bort fett, extra hud och andra vävnader från brösten för att göra dem mindre, lättare och fastare. Målet är att skapa en ny bröststorlek och form som är mer proportionerlig med din kropp. Dina bröst pekar också ut mer och ser mer ungdomliga ut, liknande resultat som du får med ett bröstlyft. Asymmetriska former och/eller storlekar kan även rättas till. Enligt en studie av Dr. Remi Goulart, Jr., et al. i Reduction mammoplasty improves body posture and decreases the perception of pain så leder denna mer proportionerliga kroppsbyggnad till bättre hållning och betydligt mindre smärtor i nacke, rygg, axlar och armar.

Se din operation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild operation.

Bilder före och efter bröstförminskning

10 anledningar till varför din bröstförminskning i Malmö är bättre hos Estetikcentrum

Inga två bröstförminskningar är exakt likadana. Varje patient har en unik kropp och unika skillnader i anatomi så väl som målsättningar för operationen. Tack vare våra kirurgers långa erfarenhet kan vi hjälpa alla sorters kvinnor som kommer till vår klinik. Faktum är att när det gäller bröstförminskningar kan vi erbjuda en rad saker som andra kliniker inte kan.

1. Om du föredrar en kvinnlig kirurg har vi en till dig.

Vi har flera talangfulla kirurger med lång erfarenhet av kosmetiska bröstoperationer. Vår medicinska personal består av både män och kvinnor – vilket är goda nyheter för vissa kvinnor.

Bröstförminskning kan vara ett väldigt intimt, personligt ingrepp. Och av denna anledning, om du känner dig obekväm med en manlig kirurg, har vi lyckligtvis en certifierad kvinnlig plastikkirurg. Dr. Tina Tos är överläkare på Herlev Universitetssjukhus. Hon är även en världskänd ledare inom bröstoperationer.

2. Du får personlig service på var boutique-klinik.

Vi är en liten klinik och har därför möjlighet att ge varje enskild patient en unik, personlig serviceupplevelse som är anpassad efter dina specifika behov och målsättningar. Vi förstår att alla är olika och opererar inte som en fabrik. Vi har inga ”en storlek passar alla”-ingrepp. Vi vet att du är unik och annorlunda från varje individuell patient före dig, och just därför är vi så noga med att ge dig vårt fulla fokus.

3. Vi tar ett extra steg för att skydda dig mot infektioner.

Innan ditt ingrepp ens börjar tar vi ett enkelt men viktigt steg för att bekämpa infektioner som kan uppstå efter ingreppet. Detta gör vi genom att ge dig antibiotika redan innan det första snittet görs. Detta minskar kraftigt risken för att infektioner ska bildas både under och efter ingreppet.

4. Vi utför ”blodlösa” bröstförminskningar.

Den avancerade kirurgiska teknik vi använder under ditt ingrepp innebär en rad fördelar jämfört med andra kliniker. En av de viktigaste är att vår metod är ”blodlös”. Din kirurg använder en speciell maskin som sluter väldigt små blodkärl. Detta förhindrar överdrivet blödande under operationen, vilket i sin tur reducerar trauman i området, håller nere blåmärken och ger en snabbare återhämtning med färre komplikationer. Detta betyder att du kan se dina resultat snabbare!

5. Du far smalare, fastare och rundare bröst.

Vi försöker alltid utnyttja en snitteknik som låter din kirurg ge dig mer fyllighet och volym i de övre delarna av brösten. Den mängd vävnad som krävs för att ge dig din önskade storlek tas bort, men du kommer inte att få platta bröst utan form. Istället kommer den vävnad som finns kvar att formas om och sys samman så att du, när allt är klart, kommer att ha bröst som ser yngre ut och passar bra med din generella kroppsbyggnad.

6. Vi använder en avancerad stygnteknik som minskar ärrbildning.

När ingreppet är klart syr vi ihop snitten på ett sätt som andra kliniker inte gör. Vi använder ett tre-lagers stygnsystem som gör att brösten får största möjliga stöd och att trycket på snitten minskar när de läker. Som du kanske kan gissa från namnet så består vårt system av tre lager av stygn som alla har sitt unika syfte. Det första och djupaste lagret är gjort av material som din kropp kommer att bryta ner och absorbera, kallat PDS. Detta lager är grunden som kommer att stötta dina synliga ärr på hudens yttre lager. Stygnen lämnas kvar i kroppen och löses långsamt upp under flera månader tills kroppen hunnit stänga ärret helt med vävnad.

Det andra lagret av stygn är uppbyggt av ett annat absorberande material, kallat polyglaktin 901, eller märkesnamnet Vicryl. Din kropp absorberar dessa stygn snabbare än det första lagret, och de är till för att sluta ändarna på snitten för att lätta på en del av spänningen. Ju mindre spänning, desto mindre synliga blir dina ärr.

Till sist använder vi ett lager av stygn som sluter snittet på ytan av huden. Dessa upplöses mycket snabbare så att ditt ärr kan mogna och blekna.

Och medan vårt trelagers stygnsystem hjälper din kropp att läka snabbare så är det inte det enda vi använder oss av för att din kropp ska få en smidig återhämtning.

7. Du får extra stöd så dina ärr läker ordentligt.

Utöver stygnsystemet ger vi dig medicinsk tejp som hjälper till att läka dina stygn i upp till fyra månader efter ingreppet. Tejpen hjälper till att lätta på ännu mer av spänningen kring snitten medan de läker, så dina ärr blir så små som möjligt.

Vi kan även ge dig silikontejp för en ytterligare kostnad, men detta är oftast inte nödvändigt.

8. Vi värmer upp vätskor och ger dig en elektronisk värmefilt för att hålla dig varm.

Det ar väldigt vanligt att vakna upp och frysa efter ingreppet. Många patienter skakar till och med av köld. För att du ska känna dig varm värmer vi upp de vätskor som tillförs din kropp under operationen till kroppstemperatur. Och efter ingreppet sveper vi in dig i en elektronisk värmefilt. Det kostar oss lite extra, men vi anser att det är viktigt att du får en så bra kirurgisk upplevelse som möjligt!

9. Du observeras av din alldeles egen sköterska.

Efter ditt ingrepp förflyttas du till återhämtningsrummet. Här kan du vila upp dig i några timmar tills du kan åka hem. Din alldeles egen sköterska kommer att sitta tyst bredvid dig for att hålla koll på dina vitala värden. Om du har frågor, kommentarer eller är orolig över något kan sköterskan även ge dig svar.

10. Du får ett läkarintyg på upp till två veckor ledigt från jobbet.

De flesta patienter kan återgå till arbete efter en vecka. Men din återhämtning är precis lika viktig som själva ingreppet, så vi vill att du tar så mycket vilotid som möjligt. Innan du lämnar vår förstklassiga klinik ser vi till att du får med dig ett läkarintyg på upp till två veckors ledigt från jobbet.

Konsultation

Innan din bröstförminskning kan planeras kommer du att få träffa din kirurg. Under detta första möte kommer kirurgen att bedöma om du är en passande kandidat för en bröstförminskning. Denna bedömning inkluderar en fysisk undersökning för att säkra att ingreppet är säkert för dig. Du kan även behöva en mammografi om du är över 40 år. Detta för att se till att det inte finns några onormala förändringar i vävnader.

Generellt, om du är vid relativt god hälsa och har stora bröst är du troligen en bra kandidat för ingreppet. Den idealiske kandidaten har stora, hängiga bröst som är i vägen under vardagliga aktiviteter och skapar generell smärta och obehag. Bröstförminskningen rekommenderas oftast bara till mogna kvinnor som har fullt utvecklade bröst men kan även utföras på yngre patienter, särskilt om brösten utgör allvarliga hälsoproblem. Tyvärr är det bäst att vänta med en operation om du ammar eller planerar att amma. Ingreppet kan göra amning svårt och till och med omöjligt.

Under den första konsultationen kan din kirurg förklara skillnaderna mellan bröstlyft och bröstförminskning. Ingreppen liknar varandra men det finns viktiga skillnader. Om dina bröst inte är för stora men de ända hänger kan du istället passa för ett bröstlyft. Om å andra sidan ditt mål är att reducera storleken kan bröstförminskning vara bäst för dig.

Återhämtning

Direkt efter ingreppet kommer dina bröst att ha blåmärken, vara svullna och kännas obehagliga i några dagar. Men smärtan är inte allt för illa. Smärtstillande som sin kirurg skriver recept på hjälper dig ytterligare. Efter några dagar kan du ta av dig bandagen, men du kommer att behöva ha på dig en sports-BH eller annat kompressionsplagg i 4-6 veckor. Detta hjälper dig att hålla svullnader nere samt hjälper brösten att läka ordentligt i deras nya form.

De flesta tar ledigt en vecka från jobbet. Under denna tid är det bra att begränsa aktiviteter så mycket som möjligt. Stanna hemma, titta på TV, läs en bra bok. Ta små promenader för att hålla igång blodcirkulationen. Det är viktigt att ge din kropp den tid den behöver för att läka ordentligt. Det är inte alltid lätt att pausa sitt liv, men ju mer avslappnad du är desto bättre är det. Du kommer att uppleva bättre slutresultat!

Efter ca två veckor av vila eller låg aktivitetsnivå kan du börja träna försiktigt. Håll dig till promenader och andra lågintensiva övningar, men låt bli att träna överkroppen, springa eller högintensiva träningsformer i minst en månad efter operationen.

Det är inte ovanligt att vissa patienter förlorar känseln i bröstvårtorna efter ingreppet, så bli inte rädd. Detta sker på grund av svullnaderna och hur nerverna har påverkats och försvinner oftast när svullnaderna lägger sig och nerverna repareras under de närmsta månaderna. I vissa fall kan domningarna hålla i sig i 1-2 år, och i värsta fall blir de permanenta.

Tyvärr kommer det att bildas ärr efter en bröstförminskning. I början ser de röda och klumpiga ut. Förvänta dig ett tunt ärr runt bröstvårtan och ner mot bröstvecket. Ett horisontellt ärr kommer att finnas i bröstvecket. Detta kan låta mycket men våra patienter har aldrig haft allvarliga problem med ärr tack vare våra förebyggande steg att minska dem. Vi använder avancerade tekniker for att minska bildningarna av ärr. Du kan även själv:

  • Ha på dig din sports-BH som rekommenderas av din kirurg.
  • Undvika rökning.
  • Dricka mycket vatten under och efter återhämtningen.
  • Lyda order från kirurgen.
  • Hålla dig till en hälsosam diet.
  • Försiktigt massera ärren då och då.

Även om ärren är permanenta så får många kvinnor ett bra utbyte i form av mindre smärta och obehag, samt ett bättre utseende efter deras ingrepp. Våra patienter klagar ytterst sällan på ärr då de brukar blekna fort. Vi kan även ge dig silikontejp för att påskynda processen.

Dina resultat

Bröstförminskningen erbjuder direkta och dramatiska resultat. Ingreppet leder till mindre smärta i rygg och axlar och andra obehag som kan upplevas med för stora och tunga bröst. Dina bröst blir mindre och mer proportionerliga. Förändringen ger dig självförtroende och en bättre livskvalitet. Våra patienter pratar ofta om hur fantastiska förändringarna är. De älskar inte bara att deras kläder sitter bättre men även att de har fler valmöjligheter. Våra patienter är nöjdare med sitt utseende och alla andra fördelar ingreppet medför.

Valiga frågor

Vad är bröstförminskning?

Bröstförminskning är ett kirurgiskt ingrepp som reducerar bröstens storlek genom att ta bort vävnader. Brösten formas även om för att de ska bli mer framstående snarare än hängande.

Vad är bröstförminskning med bröstlyft?

Bröstförminskning med bröstlyft både minskar brösten och formar om dem för att de ska stå ut mer. Ett bröstlyft utförs ofta samtidigt som en bröstförminskning. Om ett bröstlyft genomförs som enda ingrepp så är det inte för att göra brösten mindre.

Hur lång tid tar en bröstförminskning?

Ingreppet tar vanligtvis mellan 1-5 timmar. Ju större förändring desto längre tid tar det.

När bleknar ärren?

Det kan ta upp till ett år innan de bleknat helt. Under de första månaderna är de röda och hävda, men med rätt skötsel kommer de att blekna gradvis och bli till tunna, silvriga linjer som knappt syns.

Läs om Medical Finance här.

Här bokar du tid online för konsultation av våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search