Lårplastik

Lårplastik på Estetikcentrum i Malmö

Lårplastik är det ingrepp vi utför när man behöver strama upp lös hud på låren. Operationen ger en tightare passform mellan hud och muskulatur. Ofta kombinerar vi lårplastiken med fettsugning för att skulptera fram lårens optimala form och kontur.

Med åren drabbas många, framför allt kvinnor, av besvär med överskott av hud på låren. De främsta orsakerna är stigande ålder, med minskad elasticitet i huden, eller efter kraftig viktnedgång.

Överflödig hud ger lätt upphov till eksem och andra hudobehag. Det är också ett betydande kosmetiskt problem som många drabbade mår psykiskt dålig av. Hos oss på Estetikcentrum kan du emellertid få effektiv hjälp i form av lårplastik eller lårlyft som operationen ibland även kallas.

Exempel på före- och efter en lårplastik.

Slankare lår genom plastik

Målet med en lårplastik är att förbättra formen på låren. Det görs genom att huden sträcks, vilket ökar dess fasthet. Lårplastik kan med fördel kombineras med fettsugning. Då formas låret först smalare genom fettsugning och huden sträcks ut och anpassas till den nya formen.

Lårplastik på vår klinik

En lårplastik är ett större ingrepp som alltid utförs under narkosbedövning. Operationen tar några timmar. Vid ingreppet lägger vår erfarna plastikkirurg ett T-format snitt längs insidan av låret och upp till ljumsken. Ärret är från början klart synligt, men bleknar med tiden till nästan osynligt.

Smärtan efter dessa lårlyft är oftast relativ lindrig, men man får ändå räkna med cirka 1-2 veckors sjukskrivning efteråt. Under tiden måste man även ha en åtsittande gördel kring låret, dygnet runt. Därefter bärs gördeln under ytterligare ett par veckor endast under dagtid.

Efter operationen

När ingreppet är klart kan du oftast gå hem samma dag för att sedan komma tillbaka på återbesök om en vecka. Då gör vi en sårkontroll och checkar så att allt ser normalt ut i övrigt. Stygnen tas bort cirka två veckor efter operation.

Ärren vid ljumsktrakten brukar bleka bort med tiden. Som all annan kirurgi finns det risk för infektioner, men de är sällsynta vid lårplastik.

Varmt och personligt omhändertagande

Hos oss är våra patienters trygghet allra viktigast. Därför får du redan vid inledande konsultation träffa vår skickliga och erfarna plastikkirurg. Tillsammans diskuterar ni då målet med din lårplastik och dina förväntningar och förutsättningar. Generellt finns goda förutsättningar att behandlas med lårplastik vid någon av följande besvär:

• Ridbyxlår
• Slappa lår
• Lår som är oproportionerligt stora mot överdelen av kroppen

Vill du veta om lårplastik, eventuellt kombinerat med fettsugning, kan vara ett lämpligt behandlingsalternativ för dig? Ta kontakt med oss så bokar vi in en konsultation.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum för din lårplastik i Malmö!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search