Implantatbyte på Estetikcentrum

Byte av bröstimplantat

Den vanligaste orsaken till ett byte av bröstimplantat är att man vill byta storlek. Vissa vill istället justera formen på brösten efter åldrande, viktförändring eller graviditet.

Byt ut dina gamla bröstimplantat

Byte av bröstimplantat är en kirurgisk procedur som innebär att befintliga bröstimplantat tas bort och ersätts med nya implantat.

På Estetikcentrum i Malmö har vi stor erfarenhet av implantatbyte. Vi vet hur olika bröstimplantat påverkar hur brösten upplevs, inte bara till form och storlek utan även i rörelse, av olika påfrestningar och inte minst över tid.

Detta ger oss en unik möjlighet att kunna hjälpa våra patienter att fatta rätt beslut om vilka implantat som passar just dem bäst.

Oavsett varför du vill byta dina bröstimplantat är du alltid välkommen att boka tid för en konsultation hos oss på Estetikcentrum. Vi finns i centrala Malmö och ger dig den hjälp du behöver.

Snabbfakta

5/5
”Har haft en väldigt positiv upplevelse när jag varit i kontakt med sjuksköterskor, undersköterskor, anestesiologer och kirurg. Alltid blivit trevligt bemött och fått snabba svar ifall jag har haft några frågor. Är överlag väldigt nöjd hittills, all personal känns väldigt seriös och kunnig så kommer vända mig hit igen om jag skulle vilja göra något annat i framtiden.”
– Maria

Byte av bröstimplantat

Pris från 49 900 kr

Finansiering

Delbetala från 995 kr per månad

Tid på kliniken

4-6 timmar

Tillbaka på jobbet

2 veckor

Varför välja Estetikcentrum?

Vi har stor erfarenhet av bröstoperationer och det händer att patienter kommer tillbaka efter en tid och vill ha en ny storlek eller form.

Vid byte av bröstimplantat hos oss på Estetikcentrum läggs snittet under bröstet i bröstvecket för att minska synligheten av ärren. Om man vid första operationen har lagt snittet under brösten går vi genom samma ärr vid ett byte av implantaten, så att du inte får ett nytt ärr.

Stygnen vi använder är så kallade PDS-stygn, eller Vicryl. Dessa absorberas in i huden och ger stöd under en längre period efter att snittet slutits.

På Estetikcentrum har vi valt att arbeta med två världsledande tillverkare av bröstimplantat: Mentor och Motiva.

Patientvård i världsklass

Vi finns vid din sida hela vägen från konsultation till slutkontroll. Vi är en liten klinik med patientvård i världsklass där följande är inkluderat:

Runda och droppformade bröstimplantat
Spela video om Runda och droppformade bröstimplantat

Typer av implantat

Dr Ali Bagher berättar

Olika bröstimplantat från Mentor eller Motiva

Rätt bröstimplantat är viktigt för att ge önskat resultat

På Estetikcentrum har vi valt att arbeta med bröstimplantat av silikon från Mentor och Motiva, två av världens främsta tillverkare av implantat:

Mentor

Mentor är världens största implantattillverkare med över 40 års erfarenhet. De är globalt ledande inom tillverkning av silikonbröstimplantat och är godkända i Europa och USA av FDA (Food and Drug Administration).

Motiva

Motiva är en nyare tillverkare av bröstimplantat, som har en extraordinär naturlig textur med len yta. Kombinationen av den unika silikongelen och dess elastiska struktur betyder att snitten i huden är mindre. Implantaten från Motiva tillverkas med microchip, så den exakta modellen kan kännas igen med en enkel scanning av bröstet.

Rätt form och storlek på dina bröstimplantat

Under din konsultation kommer du att prova olika typer av implantat för att se vilken du föredrar. Din kirurg kommer även att rekommendera implantat baserat på din kropp och önskemål.

Under din konsultation kommer din kirurg att göra olika mätningar av din kropp, inklusive bröstens bredd, höjd och storlek. Många patienter föredrar storlekar som ger ett naturligt helhetsintryck, men vad som är rätt storlek för dig beror helt på dina önskemål och din kropp.

De flesta väljer runda implantat som ger ett fylligare resultat. De droppformade implantaten anpassar sig mer efter bröstens form och ger ett mer naturligt intryck. Motiva kallar sina anatomiska implantat för ”Egonomix” och Mentor har döpt sina till CPGTM.

Interaktiv simulator: se ditt slutresultat

Steg 1: ladda upp en bild

Klicka på kameraikonen i det övre vänstra hörnet för att ladda upp din bild. Alternativt kan du använda en av modellbilderna.

Steg 2: simulera ditt slutresultat

Använd de olika verktygen för att forma, förstora eller förminska delar av ansiktet eller kroppen. När du är klar trycker du på knappen "Visa före/efter" för att jämföra den retuscherade bilden med originalfotot. Du kan sedan spara bilden.

Steg 3: boka en konsultation med kirurg

Du kan ta med din simuleringsbild för att hjälpa din kirurg att förstå precis vilket slutresultat du vill ha efter din operation.

Våra skickliga kirurger levererar resultat i världsklass

Våra erfarna kirurger har utfört över 2000 bröstoperationer. De är vana vid att byta implantat och kan ge dig råd om vad som skulle passa just dig.

Plastikkirurg och överläkare

Chefsläkare och estetisk kirurg

Överläkare i plastikkirurgi

Vanliga frågor

Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får om implantatbyte nedan. Om du har andra frågor får du gärna kontakta oss.

Vid byte av bröstimplantat hos oss på Estetikcentrum görs vanligen genom vi läggs ett snitt under bröstet, ofta där snittet gjordes för dina nuvarande implantat.

När du utför byte av bröstimplantat hos Estetikcentrum läggs de nya implantaten under bröstmuskeln för ett naturligare och mjukare intryck. 

Ett byte av implantat sker alltid under narkos.

Priset för ett byte av implantat börjar på 49 900 kr

Uttag av implantat kostar från 27 900 kr

Efter bröstförstoring är återhämtningen individuell, men vanligtvis kan du uppleva svullnad, ömhet och blåmärken i brösten i några dagar efter operationen.

De flesta kan återvända till lätta aktiviteter inom några dagar, men måste undvika tunga aktiviteter och att lyfta tunga föremål i några veckor.

Vi rekommenderar även att du bär ett stödjande plagg under en period för att hjälpa brösten att läka.

Vi går alltid igenom läkningsprocessen i detalj under din konsultation.

 

Om dina första implantat gjordes genom ett snitt under brösten, i bröstvecket, placerar vi de nya snitten på samma ställe för att minska ärrbildning och synligheten av ärr. Om snitten lades i armhålan kommer vi att göra nya snitt under brösten. På Estetikcentrum gör vi alla snitt under brösten för att minska ärrbildning och risken för komplikationer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Var först med att höra allt om våra erbjudanden och nyheter.

Våra produkter

5/5
Jag hade en mycket positiv upplevelse på kliniken! Personalen var vänlig och professionell, och läkaren var kunnig och lyhörd för mina behov.
Isme
5/5
Skulle vilja ge Estetikcentrum en stark 5:a. De är fantastika. Allt från ett gott bemötande i receptionen till hela operationen.

Asa
5/5
Jag blev så väl bemött, tandläkaren Randa och hygienisten var väldigt professionella och varma. Hela upplevelsen på Estetikcentrum var fantastisk!
Frida

Delbetala din behandling eller operation räntefritt

Låna 30 000 kr

Betala 1 200 kr/mån

Vi gör det lätt för dig att dela upp betalningen på ett sätt som passar dig. Månadskostnaden beräknas på ett lån på 36 månader.

BMI-kalkylator

BMI, eller Body Mass Index, är en internationella riktlinje för kroppsvikt. Denna kalkylator visar hur olika BMI-värden klassificerar gränserna för undervikt, normalvikt och övervikt.

Räkna ut ditt BMI genom att knappa in din vikt i kilo och din längd i meter.

21.8

normalvikt

Gränserna gäller endast vuxna och bör kompletteras med annan information för att ge en fullständig bild av din hälsa. BMI räknas ut genom att att dela vikt med längd upphöjd till två.

Har du en fråga om Byte av bröstimplantat?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.