BYTE AV BRÖSTIMPLANTAT

Byte av bröstimplantat på Estetikcentrum i Malmö

Många patienter söker sig till oss på Estetikcentrum för att man vill göra ett byte av sina bröstimplantat. Den vanligaste orsaken är inte att man har problem med sina implantat utan att man vill byta storlek. I några fall söker man för att man behöver justera formen på brösten efter åldrande, viktförändring eller graviditet.

På Estetikcentrum har vi stor erfarenhet av bröstförstoringar och hur olika implantat påverkar hur brösten upplevs. Inte bara till form och storlek utan även i rörelse av olika påfrestningar och inte minst över tid. Detta ger oss en unik möjlighet att hjälpa våra patienter att fatta rätt beslut, nu och för framtiden.

Oavsett varför du vill byta dina bröstimplantat är du alltid välkommen att boka tid för en konsultation hos oss på Estetikcentrum. Vi finns i centrala Malmö och ger dig den hjälp du behöver.

Estetikcentrum om att byta bröstimplantat 

 

Hur går ett byte av implantat till?

Ett byte av implantat inleds alltid med en konsultation, under detta första möte kommer du och din kirurg att gå igenom dina önskemål och förväntningar på operationen. Ta gärna med dig bilder på bröst du tycker om, men det är även viktigt att veta vad du inte vill ha.

Du kommer få information och rådgivning inför operationen, men även prova ut nya implantat för att du ska hitta den volym och projektion som känns bäst.

En bröstförstoring hos oss på Estetikcentrum görs vanligen genom vi lägger ett snitt under bröstet, detta för att minska risken för synliga ärr. Om man vid första operationen har lagt snittet under brösten går man genom det gamla ärret vid ett byte av implantaten.

Ett byte av implantat sker alltid under full narkos och vi rekommenderar alltid att du har någon som hjälper dig hem senare under dagen. Vi har valt att inte operera in implantaten genom armhålan då det är kombinerat med större risk för komplikationer, så som kapselbildning och infektioner.

Bröstimplantat från Mentor och Motiva

På Estetikcentrum har vi valt att arbeta med bröstimplantat från Mentor och Motiva. Mentor är världens största implantattillverkare; de har över 40 års erfarenhet av tillverkning och utveckling av högkvalitativa bröstimplantat.

Implantattillverkaren Motiva har under mer än 30 års tid utvecklat högkvalitativt råmaterial för silikon. Motiva är idag en av världens mest populära och mest ansedda tillverkare av bröstimplantat. Produkten är mycket eftertraktad tack vare sin oerhört naturliga konsistens. Motiva finns i fyra olika projektioner:

-Mini – ett implantat med mjuk och låg projektion

-Demi – ett implantat med medellåg och medelmjuk projektion

-Full – ett implantat med full och hög projektion

-Corsé – ett implantat med full och högsta projektion

Motiva Implant Matrix är ett innovativt implantat framtaget för att möta kirurger och patienters höga krav. Implantatet har en TrueMonobloc design för starkare och bättre livsförande, tillsammans med TrueTissue Dynamics för ett naturligare utseende och känsla.

Bröstimplantaten från Motiva är fyllda med ProgressiveGel, ProgressivGel PLUS och ProgressivGel Ultima för en optimal form och mjukhet. Implantaten har en mer ruggad yta som bidrar till att minsta risken för komplikationer såsom kapselbildning.

För din trygghet och säkerhet lämnar Motiva alltid 10 års garanti mot kapselbildning och ruptur. 

Kombination – byte av implantat och bröstlyft

Det är inte helt ovanligt att man väljer en kombination av bröstlyft och byte av implantat. Brösten blir med tiden hängiga, vill man byta sina implantat är det många gånger en god idé att samtidigt genomföra andra mindre korrigeringar så som bröstlyft för att uppnå ett så naturligt och bra resultat som möjligt.

En av de största anledningarna till att kvinnor väljer att byta sina bröstimplantat är för att få tillbaka mjukheten. Äldre implantat kan med tiden bli hårda och få en onaturlig form vilket i sin tur bidrar till obekväma och hårda bröst.

Hårda och onaturligt formade bröst kan även bero på att de första implantaten har placerats ovanpå bröstmuskulaturen. Om så är fallet genomför man ett byte av bröstimplantat och lägger de nya implantaten under bröstmuskeln för ett naturligare och mjukare intryck.

Har du funderingar eller frågor gällande detta plastikkirurgiska ingrepp är du alltid välkommen att kontakta oss eller boka en konsultation för byte av implantat. Operationen kan utföras av kvinnlig kirurg om det önskas.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Priser Byte av bröstimplantat

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.