Fettsugning

Effektiv Fettsugning i centrala Malmö

Fettsugning (liposkulptur) är ett bra behandlingsalternativ för att göra kroppen mer väldimensionerad och proportionerlig. Fett på till exempel mage, lår eller stuss kan vara svårt att få bort med enbart träning och bra kost, och då finns möjligheten att skonsamt suga bort fettet. Vi arbetar både med traditionell fettsugning och med en teknik som heter vatten-assisterad fettsugning eller Body-Jet, och kan behandla alla fettdepåer vid ytligt liggande delar av kroppen. De vanligaste områdena som vi behandlar är:
• Ridbyxlår
• Lår
• Mage
• Midja
• Stuss
• Höfter
• Haka

Exempel på före- och efter en fettsugning.

Estetikcentrum om Fettsugning

Fettsugning är ingen bantningsmetod

Det är viktigt att komma ihåg att fettsugning inte är ett lämpligt alternativ för dig som vill gå ner i vikt snabbt eller banta. I stället kan man med fettsugning ta bort lokala fettdepåer som ofta sitter som en ”fettbulle” på låren, magen eller hakan. Efter fettsugningen är det mycket viktigt att du upprätthåller goda kost- och motionsvanor, annars kommer fettdepåerna med all sannolikt tillbaka någonstans på din kropp.

Traditionell fettsugning

En fettsugning med traditionell metodik utförs alltid under narkos eller lokalbedövning. Eventuellt ges lugnande medel som komplement. Det är endast fettvävnad som tas bort, inte den överliggande huden. Vår plastikkirurg lägger ca 5 millimeter långa snitt i hudvecken, varpå en koksaltslösning injiceras som spränger bort fettcellerna. Därefter sugs fettet upp genom snittet med en 2-5 millimeter tunn kanyl, som är kopplad till en vakummaskin.

Efter att ingreppet får du vakna upp och vila ut i lugn och ro på vår klinik. En gördel placeras runt operationsområdet för att stabilisera. Du får räkna med att bära den dygnet runt under cirka 3 veckors tid, därefter bär du den under enbart dagtid i två månaders tid. Operationen är skonsam och oftast kan du gå hem redan samma dag. Under den första veckan efter ingreppet ska hård träning undvikas, men det är bra om du är uppe och rör lite försiktigt på dig och undviker permanent sängliggande. Sjukskrivning krävs generellt under några dagar, men efter cirka en vecka kan du vara tillbaka på jobbet igen.

Fettsugning och fett transplantation med Body-Jet

Body-Jet maskinen använder sig av WAL (Water-assisted liposuction) tekniken, vilket är en av de bästa tekniken inom fettsugning. Metoden är ännu mer skonsam än traditionell fettsugning. Med hjälp av en tunn kanyl sprutas vatten in underhudsfettet som snabbt och enkelt frigör fettcellerna så att de kan sugas upp. De behandlade fettresterna absorberas sedan av kroppen, men om det rör sig om större mängder är det inte lämpligt att fettet blir kvar i kroppen, utan då går vi in och suger ut resterna med ett enkelt ingrepp.

Body-Jet tekniken brukar framförallt användas när man önskar transplantera det utsugna fettet till en annan kroppsdel såsom vid en bröstförstoring, stussförstoring (rumplyft), i ansiktet eller till handryggar. Orsaken till detta är att fettcellerna överlever utsugning betydligt mer med Body-Jet tekniken varför den med fördel används vid fettransplantationer.

Fördelar och nackdelar med laserfettsugning

Boy-Jet tekniken minskar skadan på kroppens vävnad och förkortar återhämtningsprocessen. Svullnaden och blåmärken lägger sig dessutom snabbare. Du kan återgå snabbare till dagliga rutiner och någon längre sjukskrivning behövs inte, det räcker med några dagar.

Vilken metod som passar just dig diskuterar vi självfallet tillsammans vid ditt besök hos oss beroende på dina önskemål ; vårt mål är alltid att ge dig det mest optimala behandlingsalternativet.

Är fettsugning för mig?

Om du har fettansamlingar på vissa ställen av kroppen så kan en fettsugning hjälpa dig att få en mer balanserad och slankare figur. Har du däremot mycket överskottshud så kan en bukplastik vara ett bättre alternativ. Ta kontakt med oss så bokar vi en konsultation där vi tillsammans går igenom bästa behandlingsalternativ för just dig, prisbild, förväntat resultat och mycket annat. Vi finns till för din skull och alla frågor som du har är naturligtvis välkomna.

Pris för fettsugning

Fettsugning från 19 000 kr.
Med Medical Finans kredit, ca 474 kr/månad med 5 års återbetalningstid, eller ca 307 kr/månad under 10 år. Läs mer om Medical Finance här.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i Malmö!