FETTRANSPLANTATION
ANSIKTE/BRÖST/LÄPPAR

Operation på Estetikcentrum

 

Före & Efter bilder – Fettransplantation

Fettransplantation

Ansikte, bröst och rumpa

Tycker du att du saknar volym på de rätta ställena? Ett lite sömnigt och insjunket ansikte, för små bröst eller en platt rumpa är vanliga bekymmer. Det kan vara viktnedgång, ålder eller helt enkelt din naturliga fysik som ligger bakom. Men det går att bli bekväm med dessa osäkerheter!

Allt det nämnda kan du lösa genom fettransplantation, ett ingrepp som blir allt vanligare i skönhetsvärlden. Det innebär att du genom skonsam kirurgi förflyttar ditt eget fett till en mer önskvärd plats och når det utseendet som många drömmer om. 

En fettransplantation kombineras alltså med fettsugning, och är ofta en del av en annan behandling. Man kan säga att fettransplantation öppnar upp möjligheten att skulptera sin egen kropp genom att förvandla något oönskat till något vackert.

En fettransplantation passar dig som vill ha en naturlig men klart synbar förändring genom ett tillvägagångssätt som är så nära naturligt man bara kan komma inom estetisk kirurgi. Det passar även dig som är skrämd av tanken på stora ingrepp med främmande material, en förflyttning av ditt eget fett innebär minimalt med risker. Läs vidare för att se om just du lockas av att komma hit för en konsultation.

Fördelar med fettransplantation

Det allra bästa med ingreppet är att du enbart använder dig av kroppens eget material, fett. Inget främmande som implantat eller vätskor placeras i din kropp, och tack vare det så reagerar inte kroppens immunförsvar efter ingreppet. Därmed utesluts även risken för allergisk reaktion, och gör att ditt ingrepp inte blir särskilt intensivt. Det kan krävas mer än en behandling innan resultatet uppnås, eftersom att alla fettcellerna inte kommer att läka in på en gång. Ibland kan det hända att man behöver upprepa ingreppet för att tillräckligt mycket fett ska fästa sig och skapa volym. Men när det väl hänt så är hållbarheten livslång och du kommer kunna njuta av din nyvunna volym länge och väl!

Efter en fettransplantation brukar cirka 20-30% av fettcellerna stanna kvar, ibland ännu mer. Många gånger är det som stannar kvar dock tillräckligt och patienten får en utmärkt resultat bara efter första gången. På grund av att fettransplantationen inte är särskilt intensiv i sig för kroppen så kommer du inte heller att ha lika jobbig återhämtning som vid insättning av implantat. Smärtan blir lindrigare och dina ärr blir mindre. Dock så ska du ändå räkna med viss smärta när du vaknar upp från narkosen och några veckor därefter, men de flesta av våra patienter blir väldigt positivt överraskade av smärtgraden. Det brukar räcka med vanliga värktabletter under några dagar.

Vi använder Body-Jet

Nyckeln till en lyckad fettransplantation är att så många fettceller som möjligt överlever och blir dugliga till att fästa på stället de omplaceras till. Därför använder vi på Estetikcentrum oftast water-assisted fettsugning så kallad Body-Jet för fettransplantation till bröst eller rumpa, vilket är en teknik tack vare användande av en vattenstråle är mycket skonsam för fettet och anses vara lite lyxigare på grund av kvaliteten den medför. Den ger goda resultat och får fler fettceller att stanna på plats, samtidigt som maskinen automatiskt renar fettet under förflyttningen. Body-Jet är definitivt en av de nyare och mest avancerade fettsugnings teknikerna, och även den säkraste. Den bevarar varsamt nerver och blodkärl kring området som sugs, samtidigt som det kvarstående fettet jämnas ut och lämnas klumpfritt. Det är definitivt en teknik för dig som är kvalitetsmedveten patient!

Ansikte

Genom att lägga ditt eget fett i ansiktet kan du korrigera besvärande djupa rynkor, bygga upp tomma kind partier eller fylla ut smala läppar. På så vis når du en fantastiskt vacker och välbalanserad volym i ansiktet!

Det är oftast ålder som orsakar att du tappar volym i ansiktet, och skapar rynkor efter ditt minspel. Det är normalt, men om du upplevs tröttare och ser sur ut, då kan det kännas trist. Därför kan du lägga ditt eget fett i ansiktet och återuppbygga dina naturligt vackra drag! En fettransplantation till ditt ansikte fyller ut både rynkor och insjukna områden, men stamcellerna i fetter bidrar dessutom till att din hud får ett yngre och friskare utseende. 

Man kan skapa fina volymer på kinderna, fylla gropar under ögonen, ändra formen på hakan eller jämna ut asymmetri genom fettransplantation, möjligheterna är många!

Det är många som gärna kombinerar fettransplantation till ansiktet med en ansiktslyft och får därmed ett mer ungdomligt ansikte.

Bröst

Kan man verkligen göra en bröstförstoring med mitt fett? Absolut! Det blir faktiskt allt vanligare att förstora brösten med eget fett, då det upplevs som en mer naturlig metod. Och resultaten är fantastiska!

Med hjälp av en fettransplantation kan du förutom att förstora brösten också fixa en bättre symmetri, släta ut samt även ge dem ett mindre lyft. Det är en mindre intensiv bröstförstoring med fett och bröstlyft som kommer att ge framförallt en snyggare form. Alltihop görs med ditt kroppsegna naturliga fett som hämtas från ställen där du har överflöd. Det innebär att du slår två flugor i en smäll, du får både större bröst samtidigt som du slimmar till kroppen och skulpterar där du tycker att det behövs. En bröstförstoring med fett och bröstlyft passar dig som är hyfsat nöjd med din naturliga storlek, men framförallt vill förändra form och fasthet.

En bröstförstoring utan implantat är som nämnt mycket skonsammare för din kropp. Du slipper riskerna för kapselbildning eller utstötning, och kroppen kommer inte att behöva reagera mot något okänt material. Det är 100% naturligt då vi återanvänder dina egna fettceller och placerar dem på ett mer önskvärt ställe. Du kommer att få betydligt mindre ärr genom att förstora brösten med eget fett, det blir bara små instickshål som snart blir i stort sett osynliga. Dessutom är ingreppet inte alls lika smärtsamt som vid en förstoring med implantat, du kommer att återhämta dig mycket fortare.

Finns det något jag bör tänka på inför bröstförstoring med mitt fett? Det du bör ha i åtanke är att du inte kommer att kunna uppnå en lika dramatisk förändring om du väljer att förstora brösten med eget fett. Det blir ett mer naturligt och mjukt resultat i jämförelse mot om du skulle välja att lägga in silikonimplantat. Samt att viktnedgång kan påverka resultatet i framtiden, så innan du satsar på att göra en bröstförstoring utan implantat bör du vara ganska nöjd med din vikt. Det säger vi i all välmening för att du ska kunna njuta av en hållbar förändring.

Rumpa

Har du hört talas om brazilian buttlift? Det är ett ingrepp som tagit världen med storm, och allt fler genomgår det för att nå en kurvig och fyllig rumpa. Ingreppet går ut på att vi varsamt suger ut fettöverskott från ryggen, midjan och låren för att sedan förstora rumpan med dessa fettceller. På så vis upplevs din rumpa ännu mer framträdande och får även ett litet lyft då vi slimmar till områdena runt omkring. Den får en rund och smickrande form som samtidigt ser betydligt naturligare ut än om du skulle lägga in implantat.

Ett brazilian buttlift är ganska skonsamt, men du kommer att behöva vila en tid efteråt och vara noga med att inte belasta rumpan genom att lyfta tungt eller sitta på den för mycket. Det krävs tålamod innan du ser ditt slutliga resultat, rumpan kommer att vara ganska svullen och missfärgad ett tag men det går snart över!

Ibland behöver man kanske upprepa ingreppet för att nå ditt önskade resultat. Det beror på att cirka 20-30% av fettcellerna fäster permanent, medans resten försvinner efter ett tag. Men det som stannar kvar, stannar resten av livet och med ett gott tålamod så kommer vi att förstora rumpan på ett snyggt och hållbart sätt.

Boka konsultation

Är du sugen på att genomgå en fettransplantation? Då rekommenderar vi verkligen att du bokar en konsultation, oavsett hur långt du kommit i dina funderingar. Det är ett utmärkt tillfälle att få svar på funderingar, osäkerheter och målbilder. Du behöver verkligen inte ha bestämt dig innan du kommer hit, vi finns här för att hjälpa dig med dina tankar. Våra kirurger är experter på att lyssna och deras uppdrag är att få dig att vara avslappnad och trygg. Hos oss har du även alltid möjligheten till att välja en kvinnlig kirurg. 

Varmt välkommen till Estetikcentrum!

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.