Fettransplantation ansikte/bröst/läppar i Malmö

Fettransplantation ansikte/bröst/läppar

Få rätt volym på önskade ställen

Kanske du tänker att din figur kunde har lite mer volym på visa ställen? Fettransplantation kan vara en bra och naturligt lösning för dig.

Fettransplantation är ett ingrepp som, utöver att det är ett enskilt ingrepp, ofta ingår i en rad andra operationer. Men vad innebär det egentligen? Vid en fettransplantation i Malmö avlägsnar vi fett från delar av din kropp där du upplever det som oönskat och förflyttar det till kroppsdelar där det förändrar för det bättre. Alltså slimmas din kropp till på vissa ställen samtidigt som den formas på andra!

Vid en fettransplantation blir fettet kroppens eget naturliga byggmaterial och kan användas för att ge volym på flera olika områden. Exempelvis kan du göra en fettransplantation till läppar, ansikte, bröst eller rumpa. Exakt vart vi tar fettet ifrån är helt utifrån dina förutsättningar och önskemål. Resultat blir en naturlig men ändå uppenbar förändring. En av de stora fördelarna med fettransplantation är att vi arbetar med kroppens eget naturliga material, och på så sätt försvinner de risker som tillkommer när främmande material används. Återhämtning efter en fettransplantation anses även vara lindrigare, då det är ett skonsammare ingrepp för kroppen jämfört med andra kirurgiska tillvägagångssätt.

Före och efterbilder - Fettransplantation

Det kan vara svårt att själv bilda en uppfattning kring de resultat du kan förvänta dig efter en fettransplantation. Resultatet beskrivs som naturligt, men vad innebär naturligt? Genom att titta på andras före- och efterbilder kan du få ett hum om vad ingreppet kan göra och du får inspiration till vad du vill åstadkomma. Medan du letar inspiration bör du komma ihåg att du är unik! Ingen person är den andre lik, och vad som passar en person hade kanske inte funkat för någon annan. Tillsammans med din kirurg kommer ni fram till det bästa beslutet för dig och din kropp.

Fettransplantation
Fettransplantation

Fettransplantation: ansikte

71-årig kvinna som gjort en fettransplantation till sitt ansikte för att få ett fylligare och piggare utseende.

Ansiktslyft before
Ansiktslyft after

Fettransplantation: ansikte

58 årig kvinna som gjort facelift och fetttransplantation i ansiktet.

Fakta:

  • Vi utför fettransplantationer till läppar, ansikte, bröst och rumpa med syfte att forma.
  • Tiden för återhämtning beror på vad som åtgärdats under ingreppet, men oavsett lär tiden vara kortare än vad den vore efter ingrepp med främmande material.
  • Vid en fettransplantation i Malmö får du mindre ärr jämfört med andra operationer.

Vi har:

  • Ett team med stor expertis som är vid dina sida ända fram tills du vaknar efter operationen.
  • Modern Body-jet teknik som används vid fettransplantation till rumpa och bröst.
  • Både manliga och kvinnliga kirurger.
  • Hög kundnöjdhet.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Operation på Estetikcentrum

På Estetikcentrum i Malmö möts du av personal med flerårig expertis inom estetisk kirurgi. Vi värdesätter ärlighet mot våra kunder då vi vill att du ska känna dig trygg och avslappnad när du är i våra händer. Oavsett vilket ingrepp som valts, så är det ett stort beslut att ta! Vi är vid din sida genom hela processen; före, under och efter.

Fettransplantation

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Ansikte, bröst och rumpa

Tycker du att du saknar volym på de rätta ställena? Ett lite sömnigt och insjunket ansikte, för små bröst eller en platt rumpa är vanliga bekymmer. Det kan vara viktnedgång, ålder eller helt enkelt din naturliga fysik som ligger bakom. Men det går att bli bekväm med dessa osäkerheter!

Allt det nämnda kan du lösa genom fettransplantation, ett ingrepp som blir allt vanligare i skönhetsvärlden. Det innebär att du genom skonsam kirurgi förflyttar ditt eget fett till en mer önskvärd plats och når det utseendet som många drömmer om. 

En fettransplantation kombineras alltså med fettsugning, och är ofta en del av en annan behandling. Man kan säga att fettransplantation öppnar upp möjligheten att skulptera sin egen kropp genom att förvandla något oönskat till något vackert.

En fettransplantation passar dig som vill ha en naturlig men klart synbar förändring genom ett tillvägagångssätt som är så nära naturligt man bara kan komma inom estetisk kirurgi. Det passar även dig som är skrämd av tanken på stora ingrepp med främmande material, en förflyttning av ditt eget fett innebär minimalt med risker. Läs vidare för att se om just du lockas av att komma hit för en konsultation.


Fördelar med fettransplantation

Det allra bästa med ingreppet är att du enbart använder dig av kroppens eget material, fett. Inget främmande som implantat eller vätskor placeras i din kropp, och tack vare det så reagerar inte kroppens immunförsvar efter ingreppet. Därmed utesluts även risken för allergisk reaktion, och gör att ditt ingrepp inte blir särskilt intensivt. Det kan krävas mer än en behandling innan resultatet uppnås, eftersom att alla fettcellerna inte kommer att läka in på en gång. Ibland kan det hända att man behöver upprepa ingreppet för att tillräckligt mycket fett ska fästa sig och skapa volym. Men när det väl hänt så är hållbarheten livslång och du kommer kunna njuta av din nyvunna volym länge och väl!

Efter en fettransplantation brukar cirka 20-30% av fettcellerna stanna kvar, ibland ännu mer. Många gånger är det som stannar kvar dock tillräckligt och patienten får en utmärkt resultat bara efter första gången. På grund av att fettransplantationen inte är särskilt intensiv i sig för kroppen så kommer du inte heller att ha lika jobbig återhämtning som vid insättning av implantat. Smärtan blir lindrigare och dina ärr blir mindre. Dock så ska du ändå räkna med viss smärta när du vaknar upp från narkosen och några veckor därefter, men de flesta av våra patienter blir väldigt positivt överraskade av smärtgraden. Det brukar räcka med vanliga värktabletter under några dagar.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Vi använder Body-Jet

Nyckeln till en lyckad fettransplantation är att så många fettceller som möjligt överlever och blir dugliga till att fästa på stället de omplaceras till. Därför använder vi på Estetikcentrum oftast water-assisted fettsugning så kallad Body-Jet för fettransplantation till bröst eller rumpa, vilket är en teknik tack vare användande av en vattenstråle är mycket skonsam för fettet och anses vara lite lyxigare på grund av kvaliteten den medför. Den ger goda resultat och får fler fettceller att stanna på plats, samtidigt som maskinen automatiskt renar fettet under förflyttningen. Body-Jet är definitivt en av de nyare och mest avancerade fettsugnings teknikerna, och även den säkraste. Den bevarar varsamt nerver och blodkärl kring området som sugs, samtidigt som det kvarstående fettet jämnas ut och lämnas klumpfritt. Det är definitivt en teknik för dig som är kvalitetsmedveten patient!


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Ansikte

Genom att lägga ditt eget fett i ansiktet kan du korrigera besvärande djupa rynkor, bygga upp tomma kind partier eller fylla ut smala läppar. På så vis når du en fantastiskt vacker och välbalanserad volym i ansiktet!

Det är oftast ålder som orsakar att du tappar volym i ansiktet, och skapar rynkor efter ditt minspel. Det är normalt, men om du upplevs tröttare och ser sur ut, då kan det kännas trist. Därför kan du lägga ditt eget fett i ansiktet och återuppbygga dina naturligt vackra drag! En fettransplantation till ditt ansikte fyller ut både rynkor och insjukna områden, men stamcellerna i fetter bidrar dessutom till att din hud får ett yngre och friskare utseende. 

Man kan skapa fina volymer på kinderna, fylla gropar under ögonen, ändra formen på hakan eller jämna ut asymmetri genom fettransplantation, möjligheterna är många!

Det är många som gärna kombinerar fettransplantation till ansiktet med en ansiktslyft och får därmed ett mer ungdomligt ansikte.


Bröst

Kan man verkligen göra en bröstförstoring med mitt fett? Absolut! Det blir faktiskt allt vanligare att förstora brösten med eget fett, då det upplevs som en mer naturlig metod. Och resultaten är fantastiska!

Med hjälp av en fettransplantation kan du förutom att förstora brösten också fixa en bättre symmetri, släta ut samt även ge dem ett mindre lyft. Det är en mindre intensiv bröstförstoring med fett och bröstlyft som kommer att ge framförallt en snyggare form. Alltihop görs med ditt kroppsegna naturliga fett som hämtas från ställen där du har överflöd. Det innebär att du slår två flugor i en smäll, du får både större bröst samtidigt som du slimmar till kroppen och skulpterar där du tycker att det behövs. En bröstförstoring med fett och bröstlyft passar dig som är hyfsat nöjd med din naturliga storlek, men framförallt vill förändra form och fasthet.

En bröstförstoring utan implantat är som nämnt mycket skonsammare för din kropp. Du slipper riskerna för kapselbildning eller utstötning, och kroppen kommer inte att behöva reagera mot något okänt material. Det är 100% naturligt då vi återanvänder dina egna fettceller och placerar dem på ett mer önskvärt ställe. Du kommer att få betydligt mindre ärr genom att förstora brösten med eget fett, det blir bara små instickshål som snart blir i stort sett osynliga. Dessutom är ingreppet inte alls lika smärtsamt som vid en förstoring med implantat, du kommer att återhämta dig mycket fortare.

Finns det något jag bör tänka på inför bröstförstoring med mitt fett? Det du bör ha i åtanke är att du inte kommer att kunna uppnå en lika dramatisk förändring om du väljer att förstora brösten med eget fett. Det blir ett mer naturligt och mjukt resultat i jämförelse mot om du skulle välja att lägga in silikonimplantat. Samt att viktnedgång kan påverka resultatet i framtiden, så innan du satsar på att göra en bröstförstoring utan implantat bör du vara ganska nöjd med din vikt. Det säger vi i all välmening för att du ska kunna njuta av en hållbar förändring.


Rumpa

Har du hört talas om brazilian buttlift? Det är ett ingrepp som tagit världen med storm, och allt fler genomgår det för att nå en kurvig och fyllig rumpa. Ingreppet går ut på att vi varsamt suger ut fettöverskott från ryggen, midjan och låren för att sedan förstora rumpan med dessa fettceller. På så vis upplevs din rumpa ännu mer framträdande och får även ett litet lyft då vi slimmar till områdena runt omkring. Den får en rund och smickrande form som samtidigt ser betydligt naturligare ut än om du skulle lägga in implantat.

Ett brazilian buttlift är ganska skonsamt, men du kommer att behöva vila en tid efteråt och vara noga med att inte belasta rumpan genom att lyfta tungt eller sitta på den för mycket. Det krävs tålamod innan du ser ditt slutliga resultat, rumpan kommer att vara ganska svullen och missfärgad ett tag men det går snart över!

Ibland behöver man kanske upprepa ingreppet för att nå ditt önskade resultat. Det beror på att cirka 20-30% av fettcellerna fäster permanent, medans resten försvinner efter ett tag. Men det som stannar kvar, stannar resten av livet och med ett gott tålamod så kommer vi att förstora rumpan på ett snyggt och hållbart sätt.


Boka konsultation

Är du sugen på att genomgå en fettransplantation? Då rekommenderar vi verkligen att du bokar en konsultation, oavsett hur långt du kommit i dina funderingar. Det är ett utmärkt tillfälle att få svar på funderingar, osäkerheter och målbilder. Du behöver verkligen inte ha bestämt dig innan du kommer hit, vi finns här för att hjälpa dig med dina tankar. Våra kirurger är experter på att lyssna och deras uppdrag är att få dig att vara avslappnad och trygg. Hos oss har du även alltid möjligheten till att välja en kvinnlig kirurg. 

Varmt välkommen till Estetikcentrum!


 

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Resurs Bank

Våra priser

Lorem ipusm

Kontakta oss för en konsultation!

När en större livsförändring ska genomföras kan det vara pirrigt, men även skrämmande på samma gång! Vi på Estetikcentrum vill göra din resa mot ett förändrat liv så smidig som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med din kirurg komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och din kropps anatomi, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säker eller uppnåelig!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Kropp-övrig kirurgi

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.