BRÖSTLYFT

Bröstlyft på Estetikcentrum 

I takt med att vi åldras förlorar huden styrka och stabilitet. Detta leder till att hud och annan vävnad kan sjunka ned och bilda häng. När detta sker i brösten bildas brösthäng och det åtgärdar vi med ett kirurgisk bröstlyft.

För personer med en mindre byst är ofta de åldersförändringar som äger rum inte lika påtagliga som hos personer som har lite större bröst. Detta betyder dock inte att även personer med en lite mindre byst inte kan uppleva besvär av brösthäng.

 Personer med större bröst kan ofta uppleva en rätt så drastisk förändring av bröstens utseende. Detta leder inte sällan till ett förändrat förhållande till den person man ser i spegeln.

Genom ett bröstlyft kan man återskapa mycket av den form som åren och livets påfrestningar förändrat. Operationen kan i många delar återställa den mer sensuella och kanske tilltalande figur man en gång hade.

Bröstlyft är särskilt populära hos kvinnor som efter avslutade graviditeter vill få tillbaka sin figur och hos kvinnor som har gått ner kraftigt i vikt.

 

Exempel på före- och efter en bröstlyft.

Estetikcentrum om bröstlyft

 

Se din operation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild operation.

Bilder före och efter bröstlyft

Varför du ska välja Estetikcentrum för ditt bröstlyft

 •  Vi vidtar förebyggande åtgärder mot infektioner.

Vi är särskilt noggranna med att minimera risken för infektion efter operationen. Under ett ingrepp som kallas Antibiotikaprofylax ger vi dig antibiotika innan ditt ingrepp ens påbörjats. Detta enkla tilltag hjälper oss signifikant att hålla risken för infektion nere under och efter ingreppet. Som följd får du en snabbare och enklare återhämtning.

 • Vi minskar blödning och blåmärken.

Vi använder en blodfri teknik känd som hemostas. Denna teknik involverar ett särskilt kirurgiskt instrument som används för att försiktigt dissekera bröstvävnaden medan det samtidigt etsar små blodkärl. Detta förhindrar blödning vilket i sin tur minskar trauman i området, reducerar blåmärken och snabbar på återhämtningsprocessen.

 •  Du får en rundare, fylligare bröstform

Vi använder en mer avancerad teknik för det faktiska bröstlyftet. Vår metod involverar i vissa fall en variation av det traditionella vertikala snittet så bröstvävnaden kan modifieras och skapa mer fyllighet och volym i de övre delarna av dina bröst. Detta resulterar i en rundare generell figur och bättre urringning!

 •  Vi använder avancerade sutureringstekniker för att minimera dina ärr

Vi använder ett tre-lagers stygnsystem för att ge dina behandlade bröstvävnader det starkast möjliga stödet och reducerade ärr. Denna metod inkluderar tre lager av stygn, varje för ett enskilt syfte.

 1. Det första lagret är till för den djupaste vävnaden och använder sig av absorberande stygn (PDS). Detta lager är grunden som stöttar det synliga ärret på de övre lagren av hud. Stygnen lämnas kvar i kroppen som långsamt upplöser dem självmant under flera månader. Detta ger din kropp möjlighet att skapa tillräckligt med vävnad för att helt stänga snittet.
 2. Det andra lagret av stygn används för att stänga snittets ändar vilket hjälper till att minska spänningen på dem. Dessa stygn görs med polyglaktin 901-stygn (även känt som Vicryl) vilka även de absorberas av din kropp, men mycket snabbare än PDS.
 3. Slutligen används absorberande glykolide-stygn och monokryl-stygn till att stänga det ytligaste snittet på huden. Dessa stygn är bäst ägnade den mjuka vävnaden och behöver endast hålla sin styrka i ett par veckor när din hud läker.

Medan vårt tre-lagers-system hjälper din kropp att läka snabbt och effektivt så är det inte det enda vi använder oss av för att minimera spänningen på snitten. Medicinsk tejp används även för att täcka dina snitt i 3-4 månader efter ingreppet. Tejpen arbetar med stygnen för att hålla spänningen nere. För mycket spänning kan göra ärren mer framstående. Ju mindre spänning du har kring dina läkande snitt ju mindre risk för tydliga ärr.

 • IV-värmare och en elektrisk värmefilt

Om du någonsin genomgått ett kirurgiskt ingrepp eller känner någon som har gjort det så vet du säker att det är vanligt att frysa direkt efter ingreppet. Vi vill självklart inte att du ska känna obehag efter ditt bröstlyft och för att förhindra detta värmer vi alla vätskor du injiceras med och täcker dig med en elektronisk värmefilt för att du ska ha det mysigt. 

 • 100% observation från hängiven sjuksköterska 

Direkt efter operationen tas du till återhämtningsrummet där du kommer att observeras innan du kan åka hem. Vi anser att denna tid är viktig då det är första steget till återhämtning. Även om du troligen kommer att sova kommer du inte att lämnas ensam. Du kommer att ha en sjuksköterska bredvid dig när du vilar för att se till att du mår bra.

 • Sjukskrivning 

Efter din operation är det viktigt att återhämta sig hemma, vi ger dig därför en sjukskrivning på två veckor som du ger till din arbetsplats.

Konsultation inför bröstlyft

Det allra första steget i din resa mot bröstlyft är en konsultation med vår kirurg. Och det första steget kirurgen kommer att ta är en noggrann undersökning för att se till att du är en passande kandidat för ingreppet. För kvinnor över 40 inkluderar denna undersökning en mammografi. De bästa patienterna för en bröstlyftsoperation bör:

 • Vara över 18 år.
 • Ha hängande bröst.
 • Vara vid god fysisk och psykisk hälsa.
 • Inte vara gravida eller amma.
 • Inte planera att bli gravida.
 • Vara vid en stabil vikt utan planer på viktminskning.

Om du nyligen fått barn måste du vänta minst sex månader efter födseln eller efter att du har slutat amma (vilketdera än kom senast) innan du kan genomgå ett bröstlyft.

En av de saker din kirurg kommer att försöka få klarhet i är huruvida ett lyft eller ett implantat är bäst för just dig. Generellt, om hängande bröst är ditt enda problem, kommer du att fortsätta med bröstlyftet. Om å andra sidan hängande bröst inte är det största problemet kan din kirurg istället rekommendera endast implantat. Efter några månaders återhämtning kan du utvärdera och besluta om du även önskar ett lyft.

Två av de vanligaste anledningarna till att kvinnor söker ett bröstlyft är efter graviditet och viktminskning. Generellt kan åldrande även vara en anledning. Graviditet och amning kan medföra hängande bröst så av denna anledning rekommenderar vi att du väntar tills du är klar med att få barn. Ett bröstlyft kommer inte att påverka din förmåga att bli gravid igen, men framtida graviditeter kan förstöra dina resultat.

På samma vis kan kraftig viktminskning ge dig hängiga bröst. Och precis som vid graviditet rekommenderar vi att du väntar tills du har nått din önskade vikt innan du genomgår ett bröstlyft. Ytterligare viktminskning efter ingreppet kan ha en negativ effekt på resultatet.

Under din konsultation kommer din kirurg även att diskutera riskerna som bröstlyft medför. Trots att detta är en väldigt säker operation har alla kirurgiska ingrepp sina risker och du bör vara medveten om dem innan du fortsätter. De flesta risker med detta ingrepp involverar små risker för infektion eller dåliga resultat. Med det sagt är det viktigt att poängtera att ömhet i brösten och svårighet att amma efter ingreppet även är risker, även om dessa är väldigt ovanliga.

Återhämtning efter en bröstlyftning

Återhämtningsfasen som kommer efter ett bröstlyft är olika för varje patient. Exakt hur lång tid det tar att läka beror på ditt ingrepp, din kropps egen förmåga att läka, samt eventuella övriga ingrepp du genomgick samtidigt.

Du kan troligen förvänta dig att återvända till arbete efter en vecka, men du måste fortfarande hålla dig borta från fysiskt krävande aktiviteter under en period. Du bör ta extra försiktighet att inte böja dig och lyfta saker då det kan medföra spänningar kring bröstet och snitten vilket försvårar återhämtningen. De första 4-6 veckorna måste du även ha på dig en sport-BH. Detta hjälper till att hålla tryck och minska svullnader medan du läker dig fram till din nya, mer ungdomliga form.

I de flesta fall tar det cirka tre veckor innan du kan återgå till träning och vanliga aktivitetsnivåer, men du måste alltid följa din kirurgs råd. Ta det långsamt i början och arbeta dig tillbaka till dina normal rutiner. Obehag och smärta är vanligt i början och avtar oftast efter några veckor. Svullnader kan ta upp till flera månader innan de försvinner helt, men det mesta försvinner inom 1-2 månader.

Ärr är, tyvärr, oundvikliga vid bröstlyft. Tekniken vi använder kallas nyckelhålssnitt vilket innebär att snittet görs kring bröstvårtan och sträcker sig ner till under bröstet. Detta ger ett vertikalt ärr. Ärren bleknar med tiden men är permanenta. Du kan minska ärrens tydlighet genom att:

 • Ha på dig en sport-BH som instruerat av din kirurg
 • Undvika att röka
 • Håll dig hydrerad under och efter återhämtningsperioden
 • Håll dig till en hälsosam diet
 • Använda silikonblad som vi kan förse dig med
 • Försiktigt massera ärren

De flesta av våra patienter säger att fördelarna de upplevt med bröstlyftet klart överväger nackdelarna kring ärren.  

Förväntade resultat efter bröstlyft

Ett bröstlyft kommer att ge dig synligt fastare, mer utstående bröst och ett yngre utseende. Du kommer troligen att se en förbättring direkt när du kommer ut från operationsbordet men de verkliga, kompletta resultaten kan ta flera månader att fullt visa sig. Svullnader försvinner långsamt över flera veckor. Resultaten från ditt bröstlyft kan hålla i sig i flera decennier, men det är omöjligt att ge en exakt tidsperiod för alla unika patienter.

Tyvärr kan inget förhindra effekterna av åldrande och gravitation men det finns flera saker du kan göra för att se till att resultaten står sig. Försök att hålla en hälsosam vikt då kraftiga förändringar i kroppsvikt kan sträcka ut din hud och skada resultaten. Ta även hand om din hud. Detta innebär fuktgivande kräm och solkräm, samt att hålla dig borta från direkt solljus när möjligt.

Vanliga frågor om att lyfta brösten

Vad är skillnaden mellan bröstlyft och bröstförminskning?

Det är viktigt att komma ihåg att bröstlyft och bröstförminskning är liknande men inte lika. Medan målet med en förminskning är att göra obehagligt stora bröst mindre och lättare genom att ta bort vävnad så resulterar det även i en mer framstående form. Ett bröstlyft återställer brösten till sin mer ungdomliga och smickrande position, oftast utan att ta bort mycket vävnad alls så brösten behåller sin storlek.

Vem kan få ett bröstlyft?

Ett bröstlyft kan genomföras på hälsosamma kvinnor som vill ha mer framstående bröst och är införstådda med riskerna relaterade till ingreppet.

Var sitter ärren från bröstlyft?

Ett ärr från ett bröstlyft sitter runt bröstvårtan och ner vertikalt till bröstvecket. Utseendet påminner om en godisklubba. Ärren runt bröstvårtan döljs väl av den mörka kanten medan det vertikala ärret döljs väl av en BH eller bikini.

Vem är den bäste kirurgen för bröstlyft?

Den bäste kirurgen för bröstlyft är den du känner dig mest bekväm med. Din estetiske kirurg bör vara certifierad och erfaren inom kosmetiska bröstingrepp. Lita på din magkänsla!

Vad involverar ett bröstlyft?

Ett bröstlyft involverar att göra snitt kring bröstvårtan och vertikalt ner till bröstvecket. Vävnad tas bort och ompositioneras för att skapa mer framstående bröst. Snitten sluts sedan med stygn.

Hur lång tid tar ingreppet?

Ett bröstlyft tar 1-3 timmar. Tiden beror främst på hur stor den önskade korrigeringen är.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Priser Bröstlyft

resurs logo

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

 

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.