Hur väljer man bästa ansiktskirurgen

Hur väljer man bästa ansiktskirurgen

Oberoende av vilken typ av ingrepp som ska göras så är ansiktsbehandlingar naturligtvis lite extra känsliga då ansiktet oftast är det första som vi ser när vi träffar en person. Har man då fattat beslutet att utföra till exempel ett ansiktslyft vill man naturligtvis hitta och därefter välja den bästa kirurgen. Det är inte så märkligt att man är extra noga med vem som ska utföra det ingrepp som man avser utföra. Det ska man vara.  

Har man bestämt sig för ett kirurgiskt ingrepp vill man naturligtvis få det utfört av en bevisat kompetent och professionell läkare på en välrenommerad klinik. Några saker att checka av när du väljer:

Läs på om den klinik och kirurg du är intresserad av

Förutom det uppenbara; att den som ska operera eller utföra någon annan typ av behandling av ditt ansikte ska vara professionell, ha adekvat utbildning och gärna ha lång erfarenhet av att utföra denna typ av ingrepp är det ytterligare faktorer som spelar in när man vill hitta rätt och mest kompetent kirurg.

Att kliniken du väljer är väletablerad och har anställda med hög kompetens känns tryggt. Att kontakta en plastikkirurg i Malmö är inte särskilt svårt, det finns ett stort utbud av kliniker att välja mellan. Det som är viktigast är att hitta den bästa kirurgen för just dig. Vad är viktigast för dig?

Trygghetsfaktorer

Förutom formell kompetens brukar transparens och trygghet vara det som de flesta värdera högt.

Estetikcentrums kirurger och tandläkare kan du läsa mer om på hemsidan om du önskar. De har samtliga adekvat utbildning tillsammans med en gedigen erfarenhet; både nationellt och internationellt. Det tillsammans borgar för både kvalitet och säkerhet.
Även om det kan kännas svårt att välja lovar vi dig att vi alltid sätter ditt bästa främst och kommer göra allt för att du ska känna dig både trygg och välinformerad genom hela processen.

Ingreppet du vill göra

Vad det gäller själva ingreppet så är det naturligtvis viktigt att det lämnar minimalt eller inga spår alls. Gör du ett ansiktslyft ska du få en smärtfri operation så långt det bara är möjligt och du ska ges tid för återhämtning.

Försök ta reda på hur processen ut för den behandling du vill göra. Hur ser möjligheterna ut till konsultation? Behöver du bli sjukskriven? Hur ser uppföljningen ut?

Har du några frågor inför eller efter ingreppet finns vi där för dig. Förutom konsultation och utförlig information inför ingreppet så får du både rådgivning och experthjälp när det gäller hur du bör ta hand om dig efter ingreppet för att uppnå bästa slutresultat som möjligt. Vi är med dig hela vägen.

Var finns klinikens lokaler och hur ser deras lokaler ut?

Oavsett vilken typ av operation man avser utföra är det givetvis av största vikt att operationssalar och utrustning är moderna och väl utrustade.

Det ska också vara lätt för dig att komma till och från den klinik du väljer.

På Estetikcentrum tillhandahåller vi allt som krävs av moderna operationssalar och vi har rum för postoperativ uppvakning.  

Att våra lokaler är centralt belägna i Malmö underlättar givetvis. Du hittar oss enkelt och det går utmärkt att ta sig hit med både egen bil eller via tåg/buss. Från centralen i Malmö är det endast ca fem minuters promenad till vår lokal. Kör du bil finns utmärkta parkeringsmöjligheter nära kliniken.

Tillgänglighet på flera sätt

Efter operationen kan det kännas tryggt att kunna kontakta sin kirurg närhelst det skulle behövas. Du ska aldrig behöva känna att du inte kan få tag på någon att rådfråga om du undrar över något.

Hos oss kommer du att få våra direkta journummer där du kan nå oss alla dagar i veckan, dygnet runt. Vi finns här för dig när du behöver – inte bara under kontorstid.

Ekonomi och garantier – ta reda på vad som ingår

När det kommer till de ekonomiska aspekterna av ditt beslut; hur planerar du finansiera och vad får du för pengarna?

Om du avser att göra mer än en operation eller ingrepp; får du rabatt?

Det pris du fått av kliniken; hur länge gäller det? Inom vilken tid måste du bestämma dig?

Vad ingår? Förutom själva operationen med narkos och uppvakningsvård, kontrollera att mediciner och material i samband med operationen ingår i priset.

Får du betala extra för återbesök? Om återbesök ingår; gäller det ett eller flera?

En seriös klinik bör kunna erbjuda flera olika typer av betalningsalternativ. Vi på Estetikcentrum har samarbete med Medical Finance där du kan få hjälp med både finansiering och delbetalning och du betalar givetvis inget extra för ditt återbesök.

Boka en första konsultation direkt på vår hemsida

På Estetikcentrum erbjuder vi rådgivning och hjälp. Vid din konsultation, som du enkelt kan boka direkt på vår hemsida, träffar du din ansiktskirurg och går igenom dina tankar inför ingreppet. Vid detta tillfälle kan du framföra dina önskemål och diskutera dem med en erfaren specialist på området. Kanske är en operation av något slag rätt för just dig – kanske bör du fundera på någon annan typ av behandling? Vill du kombinera flera olika ingrepp? Våra plastikkirurger strävar alltid efter den bästa lösningen för just dig.

En första förutsättningslös konsultation är ett utmärkt tillfälle att skapa sig en uppfattning om ifall det känns som om du hittat bästa ansiktskirurgen i Malmö.

Här bokar du tid online för konsultation av våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Vad man mer kan tänka på

Några fler saker att ha med sig när man letar efter lämplig klinik och kirurg:

För de allra flesta känns det tryggt att ha en kirurg som man kan känna förtroende för. Är kirurgerna och/eller kliniken certifierad eller med i någon medlemsförening?

Se om det finns före- och efterbilder som du kan titta på. Det kan ge dig en indikation på hur resultatet kan förväntas bli.

Ni ska ha lätt att prata med varandra och du ska känna att du får ställa tusen frågor och att du kan få svar på dem. God kommunikation både före och efter ingreppet är grundläggande för att man ska känna sig väl omhändertagen.

Och sist men absolut inte minst: Googla om du har möjlighet! Jämför olika klinikers personal där du till exempel kan utgå från antal utförda operationer, kirurgernas erfarenhet eller omdömen från tidigare kunder. Vi är ganska säkra på att vi kommer att ligga högt på din lista över tänkbara alternativ!