Hudvårdstips som gör underverk för din hy

Att bry sig om och vårda sin hud är – eller borde vara – en självklarhet för de flesta. Man behöver inte spendera massor av tid, energi eller pengar på det, det viktigaste är egentligen regelbundenhet. En frisk hud kännetecknas av att den är problemfri med jämn ton och slät yta. Utöver att man lägger lite tid varje dag på att vårda sin hud finns det några grundläggande hudvårdstips som kan göra underverk och som du kan anpassa efter just dina förutsättningar.

 

Hudens funktion

Huden är människans största organ och är vårt första skydd mot skadlig påverkan ”utifrån” såsom gifter, virus och baciller.  Den ser till att vätskebalansen i kroppen upprätthålls genom att förhindra vätskeförlust. För att huden ska kunna sköta sina för människan livsviktiga uppgifter väl är det viktigt att den är i balans. Förutom att erbjuda kroppen ett skydd så finns ytterligare en aspekt av hudens funktion och det är att hudens skick är direkt kopplat till vårt utseende och påverkar därmed ofta vår självkänsla. Vem vill inte ha len persikohy? De flesta förmodligen. Dock har inte alla förmånen att ha begåvats med len, fläckfri hy men oavsett vilken hudtyp du har så kan du alltid ta hand om den på bästa sätt. På så vis hjälper du hyn lite på traven för att sköta sina uppgifter på så väl det går samt att visa upp sig från sin allra bästa sida. Både kropp och själ mår som allra bäst då!

 

Rengöring

Steg ett är alltid, med stor betoning på alltid; rengöring.
Oavsett om det gäller att tvätta bort gammalt smink, smuts och damm eller enbart för att fräscha upp efter en helt vanlig dag på kontoret eller i skolan så är just rengöring avgörande för att din hy ska må bra. Att tvätta rent, eventuellt med någon rengöringsprodukt tillsammans med ljummet vatten är grundläggande för att huden ska må bra.  

När du tvättar av ansikte och kropp så massera gärna med cirkelrunda rörelser för att stimulera och öka cirkulationen. När du tvättat och masserat i ljummet eller lite lagom varmt vatten så avsluta genom att skölja med kallt vatten. På så sätt stänger du till porerna i huden och förhindrar på så sätt att tilltäppta porer eller orenheter ställer till förtret framöver.

 

Olika årstider kräver olika hudvård

Att anpassa sin hudvård efter vilken årstid det är även det något att ha i åtanke när du väljer vilka hudvårdsprodukter du bör använda. Det är inte ofta som samma produkter bör användas året om eftersom förutsättningarna skiljer från årstid till årstid.

På vintern utsätter man sig för köld och blåst utomhus medan luften inomhus ofta är torr. Det gör att din hudvård ofta får fokusera på att skydda och återfukta. Mer fett i hudvårdsprodukterna än övrig tid på året är nästan alltid nödvändigt för din hy under vintern.

 

Att unna sig en behandling hos en professionell hudvårdsterapeut är speciellt värt det under vintermånaderna när huden kämpar lite extra för att upprätthålla både utseende och funktion. Hos Estetikcentrum i Malmö har vi ett antal hudvårdsterapeuter som kan hjälpa din hy att hitta sin balans igen.

På sommaren är det istället oftast solens UV-strålar som påfrestat och ibland skadat hyn. För att kyla och svalka hyn fungerar det bra med kylbalsam eller en fuktgivande hudlotion – förutsatt att du inte solat så mycket att skadorna på huden är djupa.

 

Vill du veta mer om vad som skulle kunna passa just din hud vid denna årstid så kan du alltid boka en kostnadsfri konsultation på vår klinik i Malmö.

 

Ansikte

Huden i ansiktet är extra utsatt och om du väljer att använda rengöringsprodukter eller vill göra en ansiktsbehandling hos någon professionell hudvårdsterapeut så använd gärna en produkt med glykolsyra. Glykolsyra hjälper till att på ett skonsamt sätt ta bort döda hudceller. Produkter med glykolsyra kan du köpa för egenbruk men även boka behandlingar hos hudvårdsterapeuter som använder detta i sina behandlingar. På vår klinik i Malmö finns det flera behandlingar där Glykolsyra används.

Läs mer om våra olika behandlingar där Glykolsyra används.

Produkter med jojoba och solrosolja är också perfekt för dig med torr hy.

 

Mogen hy

En mogen hy har ibland tappat något i spänst, en del rynkor börjar synas och kanske har solen lämnat spår i form av pigmentfläckar.  Även här hjälper glykolsyran till vid rengöring genom att hudcellerna förnyas och får hjälp med att reparera sig, till exempel efter solande.

Ska du välja en behandling som hjälper till att reducera rynkor och ålderstecken är en IPL- eller syrabehandling det du bör satsa på.

Läs gärna mer om olika typer av behandlingar i Malmö.

 

Akneproblem – hur du kan förebygga och reparera

För att förhindra och reparera skador efter akne är tvätt med glykolsyra även här att rekommendera. Som tillägg till det kan du satsa på en nattkräm med någon antiinflammatorisk effekt; till exempel kan du satsa på en kräm som innehåller phyticsyra. Den är både antiinflammatorisk och läkande.

 

Överdriv inte

En liten varning i alla välmenande råd om att hålla hyn ren; överdriv inte! Har du känslig hy som ofta blir flammig och/eller röd så kan det faktiskt bero på att du tvättat för mycket. Gör man det kan hudens naturliga skydd förstöras. Då bör du under en period skölja ansiktet med endast vatten och kombinera det med cellförnyande ansiktstvätt på kvällen som kan verka under natten.

 

Peeling

Peeling är bra och välgörande när du har tvättat rent. En del peelingkrämer är möjliga att använda dagligen, andra bör användas lite mer sällan; läs information om vad tillverkaren rekommenderar avseende den produkt du har.

Tvätt och peeling mår huden mycket bra av på hela kroppen. Vad det gäller ansiktet är det lätt att glömma bort pannan, näsrygg och näsvingar. Har du hår som hänger ned i ansiktet är det extra viktigt eftersom vissa hårprodukter med fett i kan täppa till porerna i ansiktet.

På Estetikcentrum i Malmö erbjuds kompletta behandlingar för både ansikte och kropp med både rengöring och peeling. Är du osäker på vilken behandling du skulle må bäst av så kan du boka en kostnadsfri konsultation hos oss, vi hjälper dig gärna att hitta rätt!

Boka konsultation

 

Livsstil

Detta handlar mycket om vad du kan göra för din hy från utsidan, men man ska inte glömma att det handlar om mer än det. Hur du tar hand om dig från insidan är också viktigt, vad du har för livsstil. Vad du äter, hur du äter, hur du mår, stress etc är naturligtvis också faktorer som påverkar hur din hud mår.

Med dessa enkla tips och grundläggande kunskap kan du komma långt på vägen mot en fantastisk hy! Vill du ha hjälp med att ta reda på vilken hudtyp du har och vad som kan nå fram till bästa balans, kontakta våra hudterapeuter i Malmö för en kostnadsfri konsultation.

Boka konsultation

 

 

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search