Ögonlocksoperationer

Ögonlocksplastik – Ögonlocksoperation

Huden förlorar sin elasticitet med åren, vilket orsakar överflödig hud och fettpåsar runt ögonen. Det leder till att du ser tröttare, äldre och bistrare ut. Tunga och hängande ögonlock kan också orsaka en minskning av synfältet, huvudvärk och stickande ögon. Det finns således goda skäl att utföra ögonlocksplastik, både för yngre och äldre patienter.

Ögonlocksoperation kan göras enbart på de övre ögonlocken om du har hängande ögonlock eller enbart de nedre ögonlocken om bekymret är hängande påsar under ögonen. Vissa patienter väljer dock att operera både de övre och nedre ögonlocken. Vid ditt besök hos vår plastikkirurg går vi tillsammans igenom vilken operation som bäst skulle kunna passa dig.

Exempel på före- och efter en övre ögonlocksplastik.

Ögonlocksplastik på vår klinik

Om du är intresserad av operera ögonlocken så bokar vi in dig för en inledande konsultation. Du träffar vår erfarna plastikkirurg som lyssnar på dina funderingar, önskemål och svarar på dina frågor. Det är viktigt att komma ihåg att varje patient är unik och fordrar en skräddarsydd lösning. Du får även information om våra priser, eventuella väntetider och hur själva ingreppet går till.

Hur går en ögonlocksoperation till?

Ingreppet tillhör de vanligaste inom plastikkirurgin och är relativt enkelt att genomföra. Du får lokalbedövning i kombination med ett mildare lugnande medel. Vår plastikkirurg mäter sedan ut hur mycket överskottshud som ska tas bort. Snittet läggs i globvecket och/eller kanten på ögonfransen. En del av den underliggande muskulaturen samt en del fett tas bort. Musklerna stramas sedan upp och eventuellt överskott av fett avlägsnas. Avslutningsvis sys snittet igen och tejpas. Ingreppet tar cirka en timmes tid.Efter ögonlocksplastiken

Direkt efter operationen kyler vi ned partiet runt dina ögon med speciella kylglasögon så att svullnader och blåmärken mattas av. Området kring ögonen är av naturen ömt, och de flesta känner en ”brännande” känsla under några dygn efter operation. Svullnaden och blåmärkena försvinner oftast efter 1-2 veckor, men i vissa fall kan det ta längre tid.

Du får en tid för återbesök till oss 1 vecka efter operationen, då vi avlägsnar stygnen. Det är dock lämpligt att fortsätta tejpa ärren, och vi visar dig exakt hur du ska göra.

Exempel på före- och efter en nedre ögonlocksolastik.

Egenvård efter ögonlocksoperation

Du kan inte bära kontaktlinser under den första veckan. Det är heller inte lämpligt att sminka sig inom de 10-14 första dagarna efter operation. Det är också normalt att känna en viss känselnedsättning i ögonfransarna under den första tiden. Det går dock över ganska snabbt. Eftersom du är extra känslig i området runt ögonen under dagarna efter operationen så bör du avstå från starkt solljus. Vi rekommenderar starkt att du avhåller dig från alkohol och tobak under den närmaste tiden efter din ögonlocksplastik.

Bekymras du av tunga, hängande ögonlock som ger dig ett trött utseende och kanske rent av minskar ditt synfält? Tveka inte att ta kontakt med oss för en förutsättningslös konsultation. Våra plastikkirurger har stor erfarenhet inom ögonlocksplastik och är redo att hjälpa dig.

Pris Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik 19 000 kr.
Med Medical Finans kredit, ca 474 kr/månad med 5 års återbetalningstid, eller ca 307 kr/månad under 10 år. Läs mer om Medical Finance här.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!