Bukplastik

Bukplastik

Hudens förmåga att anpassa sig efter kroppen minskar med åren. Graviditet, plötslig viktnedgång och olämplig kost påverkar hudens förmåga att dra ihop sig. För mycket överflödig hud på magen kan innebära att det känns obehagligt att visa sig på stranden i bikini, i åtsmitande tröjor eller naken inför din partner. Det ökar också risken för eksem och andra hudobehag.

Graviditet och övervikt leder till att de raka bukmusklerna glider isär permanent. Följden blir utbuktande mage och försvinnande midja. Förslappning av bukmusklerna leder även till försämrad tarmfunktion som ger upphov till förstoppningar och liknande. Kroppshållningen blir också sämre och ryggbesvär kan uppstå.

Estetikcentrum om bukplastik

Inför en bukplastik

Före din bukplastik operation får du på din konsultation information om hur ingreppet kommer gå till, vilka resultat som är rimliga och svarar på dina frågor och funderingar. Så långt det går försöker vi självfallet ta hänsyn till dina önskemål och förväntningar.

De allra flesta patienter som kontaktar oss kan genomföra en bukplastik utan problem. Men i vissa fall, till exempel om du försöker bli gravid, röker eller bantar kraftigt, så bör du vänta tills din vikt har stabiliserats, ditt barn är fött eller du har lyckats sluta röka.

Du bör inte ha använt läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Magnecyl, Treo), E-vitamin eller Omega 3, sex veckor före behandling. Hör gärna med oss om du är osäker.

Hur fungerar en bukplastik?

En bukplastik genomförs alltid på vår klinik och du får narkosbedövning. Våra erfarna plastikkirurger stramar och slätar ut huden och överskottsfett tas bort. Magmusklerna sys sedan ihop på insidan, från bröstbenet ner till blygdbenet. Huden sträcks därefter ut nedåt och draperas i sitt nya läge. Bukväggen förstärks och naveln snyggas till. Har du ett stort hudöverskott är det möjligt att flytta naveln uppåt och endast ett litet diskret ärr kommer vara synligt efteråt.

Din midja framträder bättre och blir mer markerad samtidigt som magen blir plattare. Ryggbesvären blir oftast mycket bättre eller försvinner helt och tarmfunktionen fungerar bättre. Gamla missprydande är – exempelvis från tidigare misslyckade kirurgiska ingrepp- kan också tas bort med vår bukplastik.

Vår målsättning är alltid att bukplastiken ska bli så estetiskt lyckad som möjligt. Därför kan man lägga snittet från det ena höftbenet till det andra. På så sätt kan ärret döljas av nästan samtliga tros- och bikinimodeller.

Efter operationen

Efter operationen väcks du ur narkosen och vaknar i en bekväm säng. Du ligger gärna med knäna uppdragna för att avlasta operationsområdet. Du stannar sedan kvar på kliniken hela dagen för att vila ut och för din säkerhets skull. Vi håller dig under observation och tar väl hand om dig. Vid mer komplicerade operationer kan du behöva stanna hos oss över natten. Du disponerar då ett rum och våra vänliga sjuksköterskor sköter om dig.

Innan det är dags för dig att åka hem får du samtala med din plastikkirurg som förklarar hur operationen har gått till och vad som är viktigt att tänka på nu under den närmaste tiden efter operation. Du får även en tid för återbesök, sjukskrivningsintyg samt smärtstillande tabletter.

Du får också med dig en gördel som du bär runt buken under 4-6 veckors tid. Under den tiden är det även viktigt att du undviker tunga lyft och häftiga rörelser.

Det första återbesöket äger rum cirka två veckor efter operationen. Slutkontroll sker efter ungefär 3 månader och då kontrollerar vi resultatet och tar efterbilder så att du får se skillnaden tydligt.

Vilka risker finns med bukplastik?

Precis som med all plastikkirurgi finns det risker med bukplastik. En av komplikationsriskerna är infektion som beror på att såret läker dåligt. Problemet drabbar främst rökare och kan resultera i ärrbildningar. Därför är det viktigt att du är rökfri minst ett par veckor innan och efter operation. Det kan också uppstå vätskeansamling i nedre delen av buken om du rör dig onödigt mycket eller om gördeln inte sitter rätt. Detta kan vi emellertid åtgärda genom att tappa vätskan med en tunn nål.

Du bör också vara medveten om att känseln i det opererade området kan vara nedsatt i cirka 1 år efter operationen. Det beror på att känselnerverna i huden skärs av under operationen. De växer dock oftast samma igen, men man får räkna med att det tar lite tid.

Den största estetiska komplikationen är naturligtvis risken för bestående ärr. Du bör vara medveten om att snittet alltid är rosa- och rödfärgat under de första månaderna efter operation. Om ärret inte bleknar ordentligt med tiden, så kan vi korrigera det med ett enklare ingrepp under lokalbedövning.

En annan komplikation som kan inträffa efter operationen är blödning under huden vilket kan åtgärdas utan större problem.

Tveka inte att kontakta oss angående bukplastik!

Har du funderingar på om bukplastik kan vara lämpligt för dig så tveka inte att boka en tid med oss för konsultation. Vi finns till för din skull och svarar gärna på alla tänkbara frågor. Vi är ett tryggt val då våra plastikkirurger har många års erfarenhet av bukplastik.

En bukplastik kan ge dig en härlig nystart i livet- inte bara när det gäller det estetiska utan även funktionellt.

Pris bukplastik

Bukplastik 45 000 kr.
Med Medical Finans kredit, ca 992 kr/månad med 5 års återbetalningstid, eller ca 623 kr/månad under 10 år. Läs mer om Medical Finance här.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!