Ansiktsoperationer

 Ansiktskirurgi på Estetikcentrum i Malmö

Ansiktet är oftast det första vi ser vid mötet med en ny människa. Ett fräscht och piggt ansiktsuttryck upplevs som attraktivt och öppnar många sociala dörrar. Därför är det inte konstigt att en stor del av de plastikkirurgiska ingreppen inriktar sig på just ansiktet. Med åren förlorar huden sin spänst, fettvävnaden minskar och rynkorna kommer. Det här upplevs av många som så pass jobbigt att de drar sig för att visa sig i sociala sammanhang eller blir deprimerade. Idag finns dock alla möjligheter att lyfta, forma och ge ditt ansikte ett ungdomligare uttryck om du så önskar. Antalet olika ansiktsoperationer som kan göras är mycket stort, och ofta går det kombinera olika typer av ingrepp för bästa resultat.

Du träffar en erfaren specialist innan din ansiktsoperation

Hos oss på Estetikcentrum får du alltid träffa en erfaren plastikkirurg med stor erfarenhet av olika ansiktsoperationer vid den inledande konsultationen. Tillsammans går ni igenom dina önskemål och förväntningar på ingreppet och du får alla frågor som du kan tänkas ha. I samråd med din plastikkirurg bestäms om en ansiktsoperation är den rätta vägen att gå för just dig.

Kirurgi är ofta en bra metod för omvälvande och varaktiga resultat, men ibland kan det vara tillräckligt med någon form av injektionsbehandlingar och då sparar du dessutom både tid och pengar. Under din konsultation med vår specialist kan du diskutera vilka typer av ansiktsoperationer som är möjliga att utföra och vad som passar bäst för just dig ?

Ansiktslyft (facelift)

Ett ansiktslyft på kirurgisk väg har en utomordentlig effekt på huden nedanför ögonen, käklinjen och området längs näsvingarna och nedanför. Fina rynkor runt munnen påverkas dock inte i lika hög utsträckning av en ansiktsoperation, och här kan en annan behandlingsmetod som hudslipning, laser eller peeling vara att föredra.

Vid den här typen av ansiktsoperation lägger vi oftast ett snitt bakom och framför öronen samt upp mot hårfästet. Därefter lossas huden, sträcks ut och sedan kan överskottshuden tas bort.

Vid ett ansiktslyft är det även vanligt att den ytliga halsmuskulaturen sträcks ut. Med vår skonsamma teknik är du snart tillbaka som vanligt i vardagen igen, och du kan gå hem redan samma dag som ansiktsoperationen genomförs. En viss svullnad och missfärgning i ansiktet är dock märkbar under de två första veckorna.

Du bör undvika tyngre fysiska aktiviteter under den första tiden. Stygnen tar vi bort vid återbesök hos oss efter cirka 1 vecka.

Ansiktskirurgi – Pannlyft

Vid denna typ av ansiktskirurgi åtgärdas rynkor i pannan samt hängande ögonbryn. Kirurgiska pannlyft var dock vanligare förr eftersom man numera i hög utsträckning använder sig av fillers som botulinumtoxin med utmärkt resultat.

Pannlyft kan utföras på två olika sätt. Via titthållskirurgi eller med ett snitt ovanför hårfästet som löper ned mot tinningarna. Överflödig hud som är orsak till enerverande pannrynkor avlägsnas ner mot ögonbrynen. Huden sträck sedan ut för att öka slätheten.

Även denna form av ansiktsoperation är idag tack vare modern teknik mycket skonsam. Du kan gå hem samma dag som operationen har ägt rum. En viss svullnad kan dröja sig kvar ett par veckor, men är i allmänhet snabbt avtagande.

Ansiktsoperation – Ögonlocksplastik

Med åren är det vanligt att de nedre ögonlocken bildar påsar samtidigt som de övre ögonlocken formar nedhängande veck vilka gör ögat mer slutet och medför att du ser trött och dyster ut.

Ögonlocksplastik är en av de vanligaste ansiktsoperationerna. Det är möjligt att operera både de nedre och övre ögonlocken samtidigt. Genom snitt i djupa vecket i övre ögonlocken och precis under ögonfransarna vid de nedre ögonlocken, avlägsnas överflödig hud och fettvävnad och ögat öppnas upp och ger ett mer piggt och vaket intryck.

De ärr som uppstår efter snitten som läggs i en ögonlocksplastik går bort efter några veckor och du kan gå hem samma dag som operationen genomförs. Operationstiden brukar ligga mellan 1,5-2 timmar.

Ögonlocksplastiker är numera tämligen odramatiska ingrepp med förhållandevis små risker. Våra patienter upplever inte heller smärtan som särskilt besvärande. Du får självfallet lokalbedövning vid ingreppet, eventuellt i kombination med lugnande medel. Narkos behövs som regel inte och man behöver alltså inte sövas ner för denna operation.

Övriga ansiktsoperationer som vi gör är bland annat läppförstoring (med kroppseget fett, alternativt med injektion av fillers) och hakförstoring.

Är du nyfiken på om en ansiktsoperation skulle kunna vara lämplig för dig eller vill du veta mer om våra olika typer av ansiktsrelaterade ingrepp? Tveka inte att ta kontakt med oss, vi svarar på alla dina frågor och funderingar!

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search