Bröstförstoring

Bröstförstoring på Estetikcentrum i Malmö

Bröstförstoring är ett av de mest efterfrågade kosmetiska ingreppen i Sverige och i världen. Det är också ett av de ingrepp vi själva utför allra mest här på Estetikcentrum.

Anledningen till det stora intresset för bröstförstoring är den stora påverkan brösten kan ha på utseendet. Många av våra patienter söker sig till oss för att de tycker att formen och storleken på deras bröst påverkar hur de känner sig på insidan.

Oavsett varför man söker för en bröstförstoring så är målet oftast att man vill ha större och mer välbalanserade bröst i förhållande till kroppens övriga proportioner. Resultatet efter operationen är inte sällan både en stärkt självkänsla och en nyfunnen femininet.

De positiva förändringar vi får möjlighet att hjälpa våra patienter med gör bröstförstoringar till ett av våra mest uppskattade ingrepp – både hos våra kirurger såväl som hos de många patienter vi har förmånen att få möta på kliniken.

En positiv förändring

Prospective outcome study of 225 cases of breast augmentation är en studie som publicerades i den medicinska publikationen ”Plastic and Reconstructive Surgery®”. Denna studie fann att 207 (92%) av de 225 patienter som genomgått bröstförstoring upplevde att deras självförtroende ökat. Dessutom menade över hälften att deras livskvalitet förbättrats efter operationen.

Med en enastående 98% nöjdhet hos patienterna kan även du njuta av samma positiva förändring i kropp och själ.

Bröstförstoring före och efter

Exempel på före- och efter en bröstförstoring.

Bilder före och efter bröstförstoring

 Estetikcentrum om Bröstförstoring

Se din operation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild operation.

10 bra anledningar att välja Estetikcentrum i Malmö för din bröstförstoring

Vi är en av Sveriges ledande plastikkliniker och specialister på bröstförstoring. Våra patienter rekommenderar oss ofta för bröstförstoring till vänner och familj, av många anledningar. Här är tio av de bästa:

1. Ett säkrare tillvägagångssätt

Det går att göra det kirurgiska snittet vid bröstförstoring på många olika områden, men vi föredrar endast ett: i bröstvecket. Vi anser att detta tillvägagångssätt är överlägset av följande anledningar:

Det gör det lättare att placera bröstimplantaten. Implantaten kan positioneras på det optimala stället vilket ger ett naturligare resultat. Detta förkortar operationen och tiden du är nedsövd. Ju längre du är nedsövd desto större är risken för illamående, kräkningar, yrsel och andra biverkningar.

Risken för komplikationer och infektioner minskar. De två andra vanliga snittplaceringarna associeras med ökad risk för komplikationer. Snitt genom armhålan kan skada svettkörtlarna och är ett farligare ingrepp då det kräver att implantaten förflyttas från armhålan in i brösten. Dessutom kan kirurgen inte se exakt var implantaten sitter eftersom de endast kan arbeta genom armhålan. Detta ökar risken att ett andra ingrepp krävs för att räta till placeringen. Risken för infektioner ökar. Den andra snittplaceringen kring bröstvårtan kan öka risken för domningar kring bröstvårtan och din förmåga att amma i framtiden.

2. Vi har utfört över 2000 kosmetiska bröstoperationer

Vi är inte oerfarna plastikkirurger direkt från skolan. Vi har utfört över 2000 kosmetiska bröstingrepp varav majoriteten har varit bröstförstoringar. Våra patienter har rest från när och fjärran för att själva uppleva det vackra resultat våra världskända kirurger uppnår.

3. Ditt val av kvinnlig kirurg

En del patienter föredrar en kvinnlig kirurgs milda beröring och konstnärskap för sina operationer. Av denna anledning har du möjligheten att välja vår kvinnliga kirurg. Dr. Tina Tos har sedan 2013 varit överläkare vid den plastikkirurgiska avdelningen på Herlevs universitetssjukhus i Danmark. Högt uppskattad bland sina kollegor är Dr. Tos en världskänd mikrokirurg och specialist inom bröstrekonstruktion som har författat ett flertal medicinska studier inom området.

4. Blodfritt ingrepp för snabbare återhämtning och färre risker

Du förtjänar den bästa möjliga omsorgen och vården. Därför är vi hängivna att ge dig de säkraste och mest avancerade kirurgiska metoderna inom bröstförstoring. Vår ”blodfria” kirurgi involverar etsande av blodkärl inom bröstimplantatets ficka som uppstår under operationen. Detta leder till mindre blödande.

Blödningar är ett stort bekymmer då det kan leda till kapselkontrakt, en av komplikationerna vid bröstförstoring. Detta innebär att ärrvävnaden runt implantatet tjocknar och missformar implantatet och det påverkade bröstet. Kapselkontrakt är en av andningarna till att vissa patienter behöver ett andra ingrepp. Med våran blodfria teknik minskas denna risk till en nivå långt under det normala.

Mindre blödningar betyder även att du får färre blåmärken och svullnader efter ingreppet, vilket ger dig ett bättre resultat snabbare!

5. IV-värmare och en elektrisk värmefilt

Om du någonsin genomgått ett kirurgiskt ingrepp eller känner någon som har gjort det så vet du säker att det är vanligt att frysa direkt efter ingreppet. Vi vill självklart inte att du ska känna obehag efter din bröstförstoring! För att förhindra detta värmer vi alla vätskor du injiceras med och täcker dig med en elektronisk värmefilt för att du ska ha det mysigt. Överraskande nog gör inte alla kirurger detta på grund av de ökade kostnader det medför, som de anser onödiga. Men vi gör detta för att din upplevelse ska vara så bra som möjligt. Detta utan någon extra kostnad för dig som patient.

6. Du får ett mindre lyft med naturliga resultat

Många kvinnor som genomgår bröstförstoring kan även ha hängande bröst. Om du har smått hängande bröst (ptosis) kan vi gladeligen meddela att något bröstlyft inte krävs utöver din bröstförstoring. Vår dubbla snitteknik och fickplacering strax under bröstmuskeln korrigerar mindre hängighet. Dessa faktorer medför även ett ökat stöd åt dina nya bröst vilket hjälper till att förhindra hängande bröst efter operationen.

Vår positionering döljer även implantaten väl och gör dem mindre synliga. Brösten får en naturligare form. Vi har upptäckt att komplikationerna minskar och att mammografier är lättare att utför och avläsa.

Längre sårstöd – Stygnen vi använder är så kallade PDS-stygn, eller Vicryl. Dessa absorberas in i huden och erbjuder ett stöd under en längre period efter att snittet slutits jämfört med andra typer av syntetiskt absorberbara stygn. Detta på grund av dess oöverträffliga dragkraft.

7. Hela 5 års kapsel garanti

Kostnadsfri ny operation med nya implantat om du skulle få kapselkontraktur inom 5 års tid efter din operationen (Baker 3-4).

8. 100% observation från hängiven återhämtningspersonal

Direkt efter operationen tas du till återhämtningsrummet där du kommer att observeras innan du kan åka hem. Vi anser att denna tid är viktig då det är första steget till återhämtning. Även om du troligen kommer att sova kommer du inte att lämnas ensam eller ignorerad. Du kommer att ha ett dedikerat team av återhämtningspersonal som ser över dig för att säkra sig att allt står rätt till. Faktum är att en sjuksköterska kommer att sitta bredvid dig när du vilar för att se till att du mår bra. Det kommer alltid att finnas någon där tills du vaknar upp och klarnar till i huvudet.

9. Sjukskrivning – två veckors ledighet från jobbet

Det är viktigt att återhämta sig hemma utan att oroa sig över arbete eller pengar. Vi ger dig en sjukskrivning på två veckor som du ger till din arbetsplats. På så vis får du en stressfri återhämtning.

10. Korrigeringsingrepp för att rätta till komplikationer är GRATIS

Andra kliniker kan ta betalt för korrigeringar och att rätta till komplikationer så som svåra svullnader. Vi anser inte att detta är rättvist. Därför erbjuder vi hos Estetikcentrum dig ett femårigt garantipaket på din bröstförstoring helt utan extra kostnad. Detta innebär att om du upplever komplikationer så som kapselkontraktur (svåra kapselformationer kring implantaten) så kan de korrigeras inom fem år helt GRATIS.

Konsultation

Konsultationen är det första steget mot din nya kropp. På andra kliniker träffar du kanske inte kirurgen som ska utföra ingreppet förrän samma dag. Detta kan vara oroande. Du bör veta i förväg vem som ska göra ingreppet så du kan försäkra dig om att de förstår dina målsättningar och unika önskemål. Av denna anledning kommer du alltid att få träffa den kirurg som kommer att operera på dig. Ni kan prata om dina förväntningar. Tillsammans kan ni kartlägga hur din bröstförstoring kommer att ske. Ni kommer även att diskutera vilket implantat som är bäst för just din kropp.

Att välja rätt bröstimplantat

Rätt bröstimplantat är viktiga för att uppnå dina mål och ge dig det resultat du söker. Du kan välja mellan silikonbröst som tillverkats av antingen Mentor eller Motiva.

Silikonimplantat anses klart bättre än andra implantat av flera anledningar:

  • Silikonimplantat har en naturligare känsla. De påminner om äkta bröstvävnad och är inte för fasta.
  • Silikonimplantat är mjukare och ser naturligare ut.
  • Silikonimplantat går inte sönder eller sjunker ihop lika snabbt.
  • Silikonimplantat löper mindre risk för synliga rivningar.
  • Somliga implantat kan ge ifrån sig ett swishande ljud. Det finns ingen risk för detta med silikonimplantat.

Mentor är en global ledare inom tillverkning av bröstimplantat. Mentor bröstimplantat är godkända inte bara i Europa men även av FDA (Food and Drug Administration) i USA. Ett sådant godkännande ficks först efter tusentals timmar av forskning som bevis på effektivitet och säkerhet av implantaten. En rad storlekar och former finns tillgängliga. Implantat från Mentor har en 10-års garanti.

Motiva är en nyare tillverkare av implantat och deras implantat har en extraordinärt naturlig textur och len yta. Kombinationen av den unika silikongelen och dess elastiska struktur betyder att snitten i huden är mindre än vid äldre implantat och riskerna kring ingreppet minskar därför. Dessa implantat tillverkas med microchip så den exakta modellen kan kännas igen från utanför kroppen.

Precis som Mentor kommer Moltivas implantat i storlekar från ca 200 millimeter upp till 1050 millimeter och finns i en rad former. Motivas implantat har en 10-årig garanti.

Rätt form

Mentor och Motiva har både runda och droppformade implantat. Motiva kallar sina anatomiska implantat för ”Egonomix”. Dessa anpassar sig efter bröstens naturliga form efter ingreppet.

De runda implantaten är de mest vanliga. Detta då de har en tendens att ge ett fylligare resultat vilket många kvinnor föredrar. Droppformade implantat riskerar även att rotera efter operationen vilket gör det ett korrigeringsingrepp nödvändigt.

Rätt storlek

De flesta av våra patienter föredrar proportionsenliga storlekar som ger ett naturligt helhetsintryck, men vad som är ”rätt” storlek för dig beror helt och hållet på dina kroppspreferenser. Du kanske vill ha en subtil eller dramatisk förändring? Hur som så kommer din kirurg att ge dig en rad storlekar att arbeta med som respekterar din kropp och uppnår dina mål.

Under din konsultation kommer din kirurg att göra olika mätningar av din kropp, inklusive bröstens bredd, höjd och storlek. Denna form av dimensionell planering är nyckeln till att avgöra rätt storlek för dig.

Rätt projektion

Projektion, eller profil, hänvisar till höjden av implantatet och hur långt det står ut från kroppen. Höjden beror på basbredden av implantatet. Om du till exempel tog två implantat av samma storlek men med olika basbredd så kommer den med lägre basbredd att vara högre. Detta skulle ge dig en mer prominent kontur. Generellt är detta att föredra om du vill ha bröst som framstår mer.

För ett mer diskret utseende väljer vi ett implantat med en mjukare projektion. Motiva-implantat finns i fyra projektioner, från bredare till smalare basvidd: mini, demi, full och corsé. Mentor finns i moderat, moderat plus, hög och ultrahög. Tillsammans med högre projektion ökar även implantatens fasthet.

Under din konsultation kommer du att ha mycket tid till att prova olika typer av implantat för att se vilken du föredrar. Se till att ta med en BH i den storlek du vill ha och en formanpassad t-shirt. På så vid kan du testa implantaten för att se om du tycker om dem. Din kirurg kommer även att rekommendera implantat baserat på dina unika mål och kroppsmätningar.

Återhämtning efter bröstförstoring

Direkt efter operationen kommer du att observeras noga av en sjuksköterska. Din sjuksköterska sitter med dig tills du helt vaknat upp. Då bröstförstoring inte är ett svårt ingrepp behöver du inte stanna övernatt och kan åka hem redan samma dag. Du kommer att få instruktioner om hur du tar hand om din nya kropp samt en kompressions-BH som stöttar dina förbättrade bröst. Denna är redan med i kostnaden så du betalar inget extra. Se till att ha på dig den, tillsammans med en elastisk rem, dag och natt i 2-6 veckor. Detta skyndar på återhämtningsprocessen och ger dig bättre resultat.

Utöver BH:n får du även smärtstillande och en del andra godsaker som hjälper dig att återhämta dig – helt GRATIS!

Väl hemma, se till att vila mycket. När du rör dig gör det långsamt och varsamt till en början. Vi lär dig några övningar som påskyndar läkningsprocessen. Lyft inte något tungt de första 2-3 veckorna, och undvik styrketräning av bröstmuskler och jogging eller andra krävande aktiviteter i 6-8 veckor.

Dagen efter ingreppet ringer vi upp dig för att höra så allt är bra. Vi kommer även att träffa dig efter två veckor, eller tio dagar om det finns stygn som behöver tas bort. Vi bokar även en tid tre månader efter operationen.

Räkna med 10 dagar borta från arbete eller längre om ditt jobb är fysiskt ansträngande.

Många patienter frågar hur återhämtningsperioden är. Vi vill vara ärliga med dig – medan vissa patienter inte upplever mycket smärta eller obehag alls så bör du vara förberedd på en del smärta efter ingreppet. Receptbelagda smärtstillande tabletter hjälper dig. Du kan även förvänta dig svullnader och blåmärken, men dessa försvinner gradvis i dagarna och veckorna efter ingreppet.

Dina resultat

Om 3-4 månader kommer dina bröst att få den mer naturliga form du hoppats på. Dina bröst kommer att se fylligare ut. Våra patienter älskar sina nya former, och det kommer även du att göra!

Vanliga frågor

Vad är definitionen av en bröstförstoring och hur går det till?
Bröstförstoring är ett kosmetiskt kirurgiskt ingrepp som involverar ett implantat. Ett snitt görs och en ficka formas inuti bröstet för att göra plats till implantatet. Snittet sluts sedan med stygn.

Hur säkert är bröstförstoring?
Bröstförstoring är extremt säkert när det utförs av en erfaren plastikkirurg. Miljoner av ingreppet har gjorts världen över med väldigt få komplikationer.

Vad är bilateral bröstförstoring?
Bilateral bröstförstoring innebär att båda brösten förstoras.

Vilken BH ska jag ha efter bröstförstoring?
Vi ger dig en kompressions-BH som du bör ha på dig 24/7 i 2-6 veckor.

Placeras bröstimplantat under muskeln? Vad är ”subfacial” bröstförstoring?
Bröstimplantat kan placeras under bröstvävnaden eller under bröstmuskeln (”submuscular” eller ”subfacial”).

Är bröstimplantat hårda?
Nej, bröstimplantat är mjuka och elastiska. De efterliknar känslan av naturliga bröst.

När kan jag träna efter en bröstförstoring?
Du kan börja träna 6-8 veckor efter ingreppet.

Vad kostar bröstförstoring?
Bröstförstoring kostar 45,000 kr. Detta inkluderar kostnaden för det kirurgiska ingreppet, anestesi, konsultationer och bokade tider efter operationen.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i centrala Malmö!

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search