Bröstförstoring

Plastikkirurgisk Bröstförstoring i Malmö

Kvinnor som upplever att brösten har förändrats eller inte är i önskad proportion till kroppen söker plastikkirurgisk klinik för konsultation för bröstoperation. Det kan finnas en rad olika bakomliggande orsaker; brösten känns för små, är olika stora, har förändrats efter en stor viktförändring eller en graviditet. För de flesta kvinnor handlar det helt enkelt om att känna sig som sig själv igen.

Bröstoperationer har sedan 60-talet varit en av de vanligaste plastikoperationerna i Sverige. För att uppnå naturliga resultat krävs stor kunskap. Vi på Estetikcentrum har lång erfarenhet av bröstförstoring och arbetar med implantat av högsta kvalitet. För oss finns det två viktiga aspekter av plastikkirurgi: Naturliga resultat och trygghet för dig som patient.

Inför ditt första besök och konsultation på vår klinik i centrala Malmö vill vi förse dig som patient med bästa information om bröstförstoring så att du kan ta ett tryggt och säkert beslut. Vi har därför samlat all den information du kan tänkas behöva före ditt första besök och din konsultation.

Bröstförstoring

Exempel på före- och efter en bröstförstoring.

 Estetikcentrum om Bröstförstoring

 Före & Efter

Bröstförstoring med naturliga resultat

Det finns många anledningar till att kvinnor väljer att genomgå en bröstförstoring, de vanligaste är att brösten helt enkelt känns för små alternativt hängiga, oftast efter en graviditet eller en större viktminskning. Men det kan även vara andra orsaker så som olika stora bröst. Den största anledningen till att många söker plastikkirurg är känslan av att se ut som sig själv. Därför är naturliga resultat alltid målet med en operation på Estetikcentrum. Vi använder oss av välbeprövade säkra metoder vid operation för att skapa ett naturligt resultat som harmoniserar väl med din kropp.

Inför en bröstförstoring

När du har bestämt dig finns det några saker du bör tänka på inför en bröstförstoring. När du bokar tid för konsultation får du träffa en kirurg som kommer förse dig med all information du kan tänkas behöva inför en operation. Ett besök inleds alltid med en undersökning och en allmän hälsokontroll. Tillsammans kommer du och din kirurg att gå igenom alla detaljer kring just din bröstoperation, varje ingrepp är unikt och ingen kropp är den andra lik. Du kommer även få information kring implantatet och prova dig fram till rätt storlek genom en Bh med rätt inlägg. Här kommer du få guidning och rådgivning av din kirurg för att du ska kunna välja rätt storlek på dina implantat.

Din kirurg kommer gå igenom varje steg av bröstförstoringen och händelseförloppet. Det kan vara mycket information att ta in på en gång och därför är det alltid viktigt att du får med dig skriftlig information hem så du kan det läsa i lugn och ro efter ditt besök.

Vi rekommenderar alltid att du inför din konsultation söker inspirationsbilder, det kan till exempel vara före/efter bilder på bröstförstoring. Du bör även titta på bilder och bröst du inte önskar för att skapa dig en bättre uppfattning om dina önskemål. Ta gärna med dig bilder du tycker representerar dina önskemål när du ska besöka kliniken för att lättare visa kirurgen vad du vill ha.

Rätt storlek på implantat

Under ditt första besök på vår klinik i Malmö och konsultation kommer du välja vilken storlek du vill ha på dina implantat. I samråd med din kirurg provar du ut vilken storlek som känns bäst och mest naturlig för just dig. För att skapa så harmoniska bröst som möjligt är det viktigt att de implantat du väljer passar just din kropp. Dina nya implantat ska självklart motsvara de förväntningar och förhoppningar du har men det är även viktigt att uppnå proportion mellan brösten och bröstkorgen. Detta görs med hjälp av mätningar.

Bröstets bredd och storlek

Vid din första konsultation mäter man bröstens bredd och storlek. Detta mått kallas vanligen för basdiameter och används för att kunna ta fram de perfekta måtten och volymen för just din kropp. Bredden mäts från mitten av din bröstkorg till bröstets ytterkant Måttet är helt unikt för din kropp och kommer att avgöra hur breda implantat som passar dig. En exakt mätning ger en naturlig bredd och klyfta mellan brösten, för naturligt resultat bör brösten inte hamna för långt isär men inte heller gå i hop helt.

Projektion – höjden på implantaten

Det är lika viktigt att få en naturlig bredd som höjd. Detta kallas för projektion och innebär helt enkelt höjden på de implantat du väljer. Även detta mått ska stå i relation till din kropp, dina bröst och dina förväntningar. En låg projektion innebär en mjukare profil och en diskretare förstoring av bröstet medan en hög projektion innebär en större bröstförstoring med en betydligt med framträdande profil.

Det finns till två huvudtyper av bröstimplantat: silikon- och koksaltsimplantat. Bägge implantattyperna har ett silikonhölje, men fyllningen kan vara antingen koksaltslösning, kohesiv (formfast) eller silkongel (även kallat geléhallon).

Koksalt implantat används numera väldigt sällan.

På Estetikcentrum använder vi endast implantat från Mentor eller Motiva som båda är silikonimplantat. Motiva erbjuder runda bröstimplantat med fyra olika projektioner; Mini, Demi, Full och Corsé. Motiva har också tagit fram en implantattyp som heter Ergonomix. Den liknar kroppens naturliga anatomi och minskar hårdheten och rotationen implantaten, samtidigt som brösten både ser och känns mer naturliga. Din kirurg går tillsammans med dig igenom vilken volym och storlek dina implantat ska ha. Önskar du en diskretare bröstförstoring passar ett mindre implantat med en mjukare projektion. För en mer markant bröstförstoring och fylligare resultat passar ett större implantat med en högre projektion bättre.

Storleken och volymen på implantaten mäts i milliliter (eller CC) och är oftast från 200 ml och upp till 1050 ml. Vilken storlek och volym just du ska ha beror delvis på dina mått och din kropp men självklart även på dina förväntningar och önskemål. Du och din läkare kommer att prova fram genom en bh och protes för ett få fram ett så naturligt och harmoniskt implantatval som möjligt.

Bröstimplantat från Mentor och Motiva

Vi på Estetikcentrum använder oss enbart av implantat från Mentor och Motiva, vilka båda är silikonimplantat.

Mentor är världens största implantant-tillverkare och har utvecklat högkvalitativa bröstimplantat i mer än 40-års tid.

Motiva har tagits fram av erfarna och branschkunniga ingenjörer med lång erfarenhet av industrin. Produkten är mycket naturlig till sin konsistens och finns i fyra olika projektioner: Mini – Implantatet har mjuk och låg projektion
Demi – detta implantat har medellåg och medelmjuk projektion
Full- Implantat med full och hög projektion
Corsé – har högst projektion av alla implantat.

Motiva och utveckling av högkvalitativa bröstimplantat.

Motiva Implantat är ett nytt och revolutionerande implantat som möter de höga krav som patienter har på dagens bröstimplantat. Bröstimplantaten är fyllda med ProgressiveGel, ProgressiveGel Plus och ProgressiveGel Ultima, vilket ger en härlig mjuk känsla och formbarhet. Med ruggad yta blir risken för komplikationer mindre. För att du ska känna dig helt trygg lämnar Motiva även 10 års garanti på sina bröstimplantat.

Bröstförstoring – inför operation

När du, tillsammans med din kirurg, kommit fram till storlek, volym och projektion på dina nya bröstimplantat kommer ni boka in en tid för bröstförstoring. Operationstillfället bör ligga minst 2 veckor fram i tiden så att du som patient ska har möjlighet att vara ordentligt förberedd inför din operation och tillgodogjort dig all den information du får om bröstförstoringen.

På operationsdagen kommer du till mottagningen och blir tilldelad ett rum och en sängplats. Det är viktigt att du hemma på operationsdagens morgon duschar noga med bakteriedödande klorhexidintvål, en Descutan svamp. Descutansvamp med bifogad duschinstruktion köper du på ditt apotek. Det är för din säkerhet viktigt att du följer duschinstruktionen till fullo. När du kommer till kliniken kommer du att få träffa din kirurg för att ta fotografier till före/efter-bilder varefter kirurgen kommer att rita och markera ut operationsplatsen och placering på din kropp. Du träffar därefter narkosläkaren och får då också lite lugnande premedicin före din narkos. Narkosdoktorn är även med dig under hela din operation.

Bröstförstoring och ärrets placering

Det finns tre olika metoder för placering av snittet och ärret; runt bröstvårtan, i armhålan eller under bröstet. Vilken placering du och din kirurg väljer beror helt på vart ärret ska sitta och vilka implantat som har valts. Vanligtvis döljs ärret under brösten. På Estetikcentrum har vi valt att operera med ett snitt under brösten, då det finns större risk för komplikationer såsom infektioner och kapselbildningar med en ingång genom armhålan. Operation genom bröstvårtan är inte vanligt längre då man gärna inte vill operera igenom bröstkörteln i onödan utan väljer ett snitt under brösten och placerar implantaten under bröstmuskeln direkt. Direkt efter operation kommer ärren att vara rosafärgade men med tiden kommer de att blekna och knappt vara synbara.

I de allra flesta fallen väljer kirurg och patient att placera implantaten helt bakom bröstmuskeln. Detta för att minska risken för komplikationer och kapselbildning. Placeringen bidrar även till en mer naturlig form och känsla då muskeln helt täcker implantatens kanter och övre del. Vid placering under bröstmuskeln slipper man där med risken för rippling (veckbildningar).

Många kvinnor oroar sig för att implantaten ska skymma bröstvävnaden vid röntgenundersökningar. Men när bröstimplantaten placeras under muskeln lämnas bröstvävnaden, nerver, körtlar och mjölkgångar helt fria. De kommer alltså inte att påverka förmågan att amma eller bli undersökt med mammografi.

Fördelarna med att placera bröstimplantaten under bröstmuskeln är stora men du kan eventuellt uppleva en något ökad smärta direkt efter operationen.

Tiden efter en bröstförstoring

Under den första tiden efter bröstförstoringen kommer dina bröst att kännas spända och stora, men den känslan försvinner succesivt under ett par veckors tid. Du kan även känna en brännande känsla runt bröstvårtorna till följd av svullnaden. Efter avslutad operation bär du en bygel-bh tillsammans med ett elastiskt förband dygnet runt under cirka 2-6 veckor. Bh:n och bröstbandet bidrar till att resultatet blir så optimalt som möjligt och de tillhandahålls av oss. Under de första 2-3 veckorna får du inte bära någonting tungt. Träning av bröstmusklerna och jogging ska också i 6-8 veckor efter operation.
Normal sjukskrivningstid efter en bröstförstoring är 2-4 veckor. Efter cirka två veckor får du komma på återbesök hos oss och vi kontrollerar då hur läkningen går samt tar bort eventuella stygn. Tre månader senare är det dags för slutkontroll. Operationen påverkar inte din förmåga att amma eller möjlighet att genomgå mammografi. Innan du går hem kommer en läkare eller sjuksköterska ge dig goda råd och tips som underlättar din läkningsprocess.

Garantier vid bröstförstoring

Estetikcentrum ger 5 års kapselgaranti vid alla bröstförstoringar med implantat. Vilket innebär att vi opererar dig kostnadsfritt inom 5 år om du skulle få en kosmetiskt besvärande kapselbildning kring dina implantat.

Dessutom: Mentor ger upp till 1000 Euro i ekonomiskt hjälp i upp till 10 år från implantatdatumet med deras garanti. Det gäller naturligvis under förutsättning att Mentors implantat används vid den aktuella bröstförstoringen. I de fall bekräftat ruptur uppstår ger Mentor även 1000 Euro i ekonomisk hjälp för operationssal, bedövning och kirurgiavgifter för kostnader som du ådrar dig i samband med revisionskirurgi utförd inom 10 år efter det ursprungliga bröstimplantet. Detta gäller under förutsättning av att din kostnad inte täcks av försäkring.

I händelse av kapselbildning Baker grad III och Baker IV (tjockare kapsel form) vid bröstförstoring erhålles gratis produktersättning med samma produkt eller liknande typ under en period av 10 år från bröstimplantatets insättande.

Motivas garanti:

Motivas garanti berättigar patienten upp till 2500 euros per implantat vid omoperation. Det gäller vid kapselbildning eller ruptur under de första 12 månaderna från operationsdatum. Garantin är giltig under förutsättning att patienten registrerar sina implantat inom 90 dagar från operationsdatum. Alla Motivas implantat berättigar också till Always Confident Warranty® mot ruptur och kapselbildning av graden Baker III och Baker IV under 10 års tid. Garantin berättigare dig även till nya implantat vid revisionskirurgi.

Risker och komplikationer vid bröstförstoring

Bröstförstoring är en av de vanligaste plastikoperationerna i Sverige idag. I takt med att det ständigt utförs fler och fler operationer får vi mer kunskap och utvecklingen går stadigt framåt. Risken för komplikationer är idag väldigt liten men kan som vid alla typer av ingrepp i kroppen inte helt elimineras. Som patient på Estetikcentrum får du all information och rådgivning för din eftervård. Det är viktigt att du följer de råd och regler som du får av din kirurg, allt för att uppnå ett så naturligt och tillfredställande resultat som möjligt.

En bröstförstoring är en operation och precis som vid alla andra operationer med narkos finns det risker. Vi minimerar alltid blödningsrisken och du är ständigt under full observation under och efter din operation. Risken för infektion är idag ganska liten men förekommer och därför är det viktigt att du som patient följer våra instruktioner före och efter din operation. Oftast ges antibiotika, i förebyggande syfte. De komplikationer som främst förekommer är nedsatt känsel mellan bröstets underdel och bröstvårtan under de första månaderna efter bröstoperationen. Känsligheten kan minska eller öka och vara tillfälligt eller permanent. Detta brukar dock bli mycket bättre med tiden.

Vi tar väl hand om dig och givetvis betalar du inget extra vid eventuell tillkomst av ovannämnda komplikationer eller vid behov av en om operation, såvida du till fullo har följt våra instruktioner före och efter din operation. Komplikationer är idag tämligen ovanliga när det gäller bröstförstoringar. Man kan erbjudas sjukskrivning efter en operation för lite vila och snabbare återhämtning.

Vad innebär kapselbildning?

När man för in ett främmande föremål i kroppen bilds det alltid en bindvävskapsel. Om denna kapsel skulle bli för tjock uppstår något som inom plastikkirurgi kallas för kapselbildning. Detta tillstånd är relativt ofarligt och drabbar ca 1 till 5 % av alla kvinnor som genomgår en bröstförstoring med implantat. Kapselbildning innebär att bröstet blir hårt och dess form ändras. Skulle detta uppstå efter en operation korrigerar vi det genom att delvis eller helt ta bort kapseln. Detta ingår i det som kallas för kapselförsäkring, vilken hos oss är giltig i 5 års tid efter operationen. Boka tid för konsultation inför bröstförstoring Nu hoppas vi att du har fått all information som du behöver inför ditt första möte med vår kirurg. Har du frågor och funderingar är det alltid bra att skriva ner dem och ta med dem på din första konsultation. Glöm inte heller att gärna ta med referensbilder och före/efter-bilder som du vill visa för din kirurg. Ju mer du kan beskriva vad du önska desto lättare blir det för dig och vår plastikkirurg att komma fram till ett harmoniskt och naturligt resultat som passar just dig!

Pris bröstförstoring

Bröstförstoring 44 000 kr (alla Mentor implantattyper).
Med Medical Finans kredit, ca 992 kr/månad med 5 års återbetalningstid, eller ca 623 kr/månad under 10 år. Läs mer om Medical Finance här.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i centrala Malmö!