BRÖSTFÖRSTORING

Vi är specialister på bröstförstoring

Bröstförstoring är en av dem mest efterfrågade kosmetiska ingreppen i Sverige och det är ett av dem ingreppen vi utför allra mest på Estetikcentrum. Därför kan vi stolt kalla oss specialister på bröstförstoring!

Anledningen till det stora intresset för bröstförstoring är på grund av påverkan brösten kan ha för utseendet. Många av våra patienter söker sig till oss för att de tycker att formen och storleken på deras bröst påverkar hur de känner sig på insidan.

Oavsett varför man söker för en bröstförstoring så är målet oftast att man vill ha större och mer proportionerliga bröst i förhållande till kroppens övriga proportioner. Resultatet efter operationen är oftast både en stärkt självkänsla och en nyfunnen femininitet. 

De positiva förändringar vi får möjlighet att hjälpa våra patienter med, gör bröstförstoringar till ett av våra mest uppskattade ingrepp – både hos våra kirurger såväl som hos de många patienter vi har förmånen att få möta på kliniken.

 

En positiv förändring

Prospective outcome study of 225 cases of breast augmentation är en studie som publicerades i den medicinska publikationen ”Plastic and Reconstructive Surgery®”. Denna studie fann att 207 (92%) av de 225 patienter som genomgått bröstförstoring upplevde att deras självförtroende ökat. Dessutom menade över hälften att deras livskvalitet förbättrats efter operationen.

Med en enastående 98% nöjdhet hos patienterna kan även du njuta av samma positiva förändring i kropp och själ.

Bröstförstoring Malmö

Exempel på före- och efter en bröstförstoring.

 

 

 

Bilder före och efter bröstförstoring

Estetikcentrum om Bröstförstoring

Se din operation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild operation.

Informationsvideo

Dr. Ali Bagher berättar om vad som händer på operationsdagen vid en bröstförstoring på Estetikcentrum i Malmö.

Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar om möjligheterna att kombinera en bröstförstoring med ett bröstlyft.
Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar om skillnaden mellan slät och texturerad yta på bröstimplantat. Han ger även tips om när den släta ytan kan passa bättre än den texturerade och tvärt om.

Dr. Ali Bagher berättar varför det är en bra idé att utföra sin bröstförstoring på Estetikcentrum i Malmö.

Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar om de olika alternativen för snitt och ärr vid bröstförstoring. Han förklarar också varför de föredrar att lägga snittet i bröstvecket under bröstet.
Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar om vad du bör tänka på och hur du skall förebreda dig inför operationen vid en bröstförstoring.
Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar hur man väljer storlek på bröstimplantat. Han ger även tips på hur man bör tänka för att få det resultat man hoppas på.

Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar om vad en bröstförstoring är, varför den utförs och för vem.

Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar om skillnaden mellan runda och droppformade (anatomiska) bröstimplantat. Han ger även exempel på situationer där den ena formen passar bättre än den andra.
Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar om bröstimplantat och skillnaden mellan ett silikonimplantat och ett saltvattensimplantat.
Dr. Ali Bagher på Estetikcentrum i Malmö berättar om skillnaden mellan olika profiler på bröstimplantat. Han ger även tips om vilken profil man bör välja för att nå sina mål.

Varför du ska välja Estetikcentrum för din bröstförstoring

Vi är en av Sveriges ledande plastikkliniker och specialister på bröstförstoring. Våra patienter rekommenderar oss ofta för bröstförstoring till vänner och familj, av många anledningar. Här är några av dem:

 • Ett säkrare tillvägagångssätt

Det går att göra det kirurgiska snittet vid bröstförstoring på många olika områden, men vi föredrar endast ett: i bröstvecket. Vi anser att detta tillvägagångssätt är överlägset av följande anledningar:

Det gör det lättare att placera bröstimplantaten. Implantaten kan positioneras på det optimala stället vilket ger ett naturligare resultat. Detta förkortar operationen och tiden du är nedsövd vilket minskar risken för illamående, kräkningar, yrsel och andra biverkningar.

Risken för komplikationer och infektioner minskar. De två andra vanliga snittplaceringarna associeras med ökad risk för komplikationer. Snitt genom armhålan kan skada svettkörtlarna och är ett farligare ingrepp då det kräver att implantaten förflyttas från armhålan in i brösten. Den andra snittplaceringen kring bröstvårtan kan öka risken för domningar kring bröstvårtan och din förmåga att amma i framtiden.

 • Vi har utfört över 2000 kosmetiska bröstoperationer

Våra plastikkirurger är erfarna och utfört över 2000 kosmetiska bröstingrepp, varav majoriteten varit bröstförstoringar. Våra patienter har rest från när och fjärran för att själva uppleva det vackra resultat våra världskända kirurger uppnår.

 • Möjligheten att välja kvinnlig kirurg

En del patienter föredrar en kvinnlig kirurg för sina operationer och av denna anledning har du möjligheten att välja en av våra kvinnliga kirurger.

 • Blodfritt ingrepp för snabbare återhämtning och färre risker

Vår ”blodfria” kirurgi involverar etsande av blodkärl inom bröstimplantatets ficka som uppstår under operationen vilket leder till mindre blödande.

Blödningar är ett stort bekymmer då det kan leda till kapselkontrakt, en av komplikationerna vid bröstförstoring. Detta innebär att ärrvävnaden runt implantatet tjocknar och missformar implantatet och det påverkade bröstet. Kapselkontrakt är en av anledningarna till att vissa patienter behöver ett andra ingrepp. Med våran blodfria teknik minskas denna risk till en nivå långt under det normala.

 • IV-värmare och en elektrisk värmefilt

Om du någonsin genomgått ett kirurgiskt ingrepp eller känner någon som har gjort det så vet du säker att det är vanligt att frysa direkt efter ingreppet. Vi vill självklart inte att du ska känna obehag efter din bröstförstoring och för att förhindra detta värmer vi alla vätskor du injiceras med och täcker dig med en elektrisk värmefilt för att du ska ha det mysigt. 

 • Du får ett mindre lyft med naturliga resultat

Många kvinnor som genomgår bröstförstoring kan även ha hängande bröst. Om du har smått hängande bröst (ptosis) kan vi gladeligen meddela att något bröstlyft inte krävs utöver din bröstförstoring. Vår dubbla snitteknik och fickplacering strax under bröstmuskeln korrigerar mindre hängighet. Dessa faktorer medför även ett ökat stöd åt dina nya bröst vilket hjälper till att förhindra hängande bröst efter operationen.

Vår positionering döljer även implantaten väl och gör dem mindre synliga. Brösten får en naturligare form. Vi har upptäckt att komplikationerna minskar och att mammografier är lättare att utför och avläsa.

Längre sårstöd – Stygnen vi använder är så kallade PDS-stygn, eller Vicryl. Dessa absorberas in i huden och erbjuder ett stöd under en längre period efter att snittet slutits jämfört med andra typer av syntetiskt absorberbara stygn. Detta på grund av dess oöverträffliga dragkraft.

 •  Hela 5 års kapsel garanti

Vi erbjuder alla som utför en bröstförstoring en kapselgaranti på hela 5 ÅR som ett unikt tillägg till vår Trygghetsgaranti. Gäller för Baker 3-4.

Vår trygghetsgaranti gäller för: läckage, dubbelbröst, bottom-out, uttöjd ficka (sidleds), ruptur, rotation, ärr som inte läker som förväntat, postoperativa blödningar, postoperativa infektioner.

 • 100% observation från hängiven personal

Direkt efter operationen tas du till återhämtningsrummet där du kommer att observeras innan du kan åka hem. Vi anser att denna tid är viktig då det är första steget till återhämtning. Även om du troligen kommer att sova kommer du inte att lämnas ensam eller ignorerad. Du kommer att ha ett dedikerat team  som ser över dig för att säkra sig att allt står rätt till.

 • Sjukskrivning

Efter din operation är det viktigt att återhämta sig hemma, vi ger dig därför en sjukskrivning på två veckor som du ger till din arbetsplats.

 • Konsultation

Konsultationen är det första steget mot din nya kropp och då får du träffa kirurgen som kommer att utföra din framtida operation. Där kan ni prata om förväntningar och önskemål. Ni kommer även att diskutera vilket implantat som är bäst för just din kropp.

—-

Val av bröstimplantat

Rätt bröstimplantat är viktiga för att ge dig det resultat du söker. Du kan välja mellan silikonbröst som tillverkats av antingen Mentor eller Motiva.

Silikonimplantat anses klart bättre än andra implantat av flera anledningar:

 • Silikonimplantat har en naturligare känsla. De påminner om äkta bröstvävnad och är inte för fasta.
 • Silikonimplantat är mjukare och ser naturligare ut.
 • Silikonimplantat går inte sönder eller sjunker ihop lika snabbt.
 • Silikonimplantat löper mindre risk för synliga rivningar.
 • Vissa implantat kan ge ifrån sig ett swishande ljud men med våra implantat finns det ingen risk det.

Mentor är en global ledare inom tillverkning av bröstimplantat. Mentor bröstimplantat är godkända inte bara i Europa men även av FDA (Food and Drug Administration) i USA. Ett sådant godkännande ficks först efter tusentals timmar av forskning som bevis på effektivitet och säkerhet av implantaten. En rad storlekar och former finns tillgängliga. Implantat från Mentor har en 10-års garanti.

Motiva är en nyare tillverkare av implantat och deras implantat har en extraordinärt naturlig textur och len yta. Kombinationen av den unika silikongelen och dess elastiska struktur betyder att snitten i huden är mindre än vid äldre implantat och riskerna kring ingreppet minskar därför. Dessa implantat tillverkas med microchip så den exakta modellen kan kännas igen från utanför kroppen.

Precis som Mentor kommer Moltivas implantat i storlekar från ca 200 millimeter upp till 1050 millimeter och finns i en rad former. Motivas implantat har en 10-årig garanti.

Rätt form

Mentor och Motiva har både runda och droppformade implantat. Motiva kallar sina anatomiska implantat för ”Egonomix”. Dessa anpassar sig efter bröstens naturliga form efter ingreppet.

De runda implantaten är de mest vanliga. Detta då de har en tendens att ge ett fylligare resultat vilket många kvinnor föredrar. Droppformade implantat riskerar även att rotera efter operationen vilket gör ett korrigeringsingrepp nödvändigt.

Rätt storlek

De flesta av våra patienter föredrar proportionsenliga storlekar som ger ett naturligt helhetsintryck, men vad som är ”rätt” storlek för dig beror helt och hållet på dina kroppspreferenser. Du kanske vill ha en subtil eller dramatisk förändring? Hur som, så kommer din kirurg att ge dig en rad storlekar att arbeta med som respekterar din kropp och uppnår dina mål.

Under din konsultation kommer din kirurg att göra olika mätningar av din kropp, inklusive bröstens bredd, höjd och storlek. Denna form av dimensionell planering är nyckeln till att avgöra rätt storlek för dig.

Rätt projektion

Projektion, eller profil, hänvisar till höjden av implantatet och hur långt det står ut från kroppen. Höjden beror på basbredden av implantatet. Om du till exempel tog två implantat av samma storlek men med olika basbredd så kommer den med lägre basbredd att vara högre. Detta skulle ge dig en mer prominent kontur. Generellt är detta att föredra om du vill ha bröst som framstår mer.

För ett mer diskret utseende väljer vi ett implantat med en mjukare projektion. Motiva-implantat finns i fyra projektioner, från bredare till smalare basvidd: mini, demi, full och corsé. Mentor finns i moderat, moderat plus, hög och ultrahög. Tillsammans med högre projektion ökar även implantatens fasthet.

Under din konsultation kommer du att ha mycket tid till att prova olika typer av implantat för att se vilken du föredrar. Se till att ta med en BH i den storlek du vill ha och en formanpassad t-shirt. På så vid kan du testa implantaten för att se om du tycker om dem. Din kirurg kommer även att rekommendera implantat baserat på dina unika mål och kroppsmätningar.

Återhämtning efter bröstförstoring

Direkt efter operationen kommer du att observeras noga av en sjuksköterska. Din sjuksköterska sitter med dig tills du helt vaknat upp. Då bröstförstoring inte är ett svårt ingrepp behöver du inte stanna övernatt och kan åka hem redan samma dag. Du kommer att få instruktioner om hur du tar hand om din nya kropp samt en kompressions-BH som stöttar dina förbättrade bröst. Denna är redan med i kostnaden så du betalar inget extra. Se till att ha på dig den, tillsammans med en elastisk rem, dag och natt i 2-6 veckor. Detta skyndar på återhämtningsprocessen och ger dig bättre resultat.

Utöver BH:n får du även smärtstillande och en del andra godsaker som hjälper dig att återhämta dig – utan extra kostnad!

Väl hemma bör du se till att vila mycket. Rör dig långsamt och varsamt till en början. Vi lär dig några övningar som påskyndar läkningsprocessen. Lyft inte något tungt de första 2-3 veckorna, och undvik styrketräning av bröstmuskler och jogging eller andra krävande aktiviteter i 6-8 veckor.

Dagen efter ingreppet ringer vi upp dig för att höra så allt är bra. Vi kommer även att träffa dig efter två veckor, eller tio dagar om det finns stygn som behöver tas bort. Vi bokar även en tid tre månader efter operationen.

Räkna med 10 dagar borta från arbete eller längre om ditt jobb är fysiskt ansträngande.

Många patienter frågar hur återhämtningsperioden är. Vi vill vara ärliga med dig – medan vissa patienter inte upplever mycket smärta eller obehag alls så bör du vara förberedd på en del smärta efter ingreppet. Receptbelagda smärtstillande tabletter hjälper dig. Du kan även förvänta dig svullnader och blåmärken, men dessa försvinner gradvis i dagarna och veckorna efter ingreppet.

Dina resultat

Om 3-4 månader kommer dina bröst att få den mer naturliga form du hoppats på. Dina bröst kommer att se fylligare ut. Våra patienter älskar sina nya former, och det kommer även du att göra!

Vanliga frågor

Vad är definitionen av en bröstförstoring och hur går det till?

Bröstförstoring är ett kosmetiskt kirurgiskt ingrepp som involverar ett implantat. Ett snitt görs och en ficka formas inuti bröstet för att göra plats till implantatet. Snittet sluts sedan med stygn.

Hur säkert är bröstförstoring?

Bröstförstoring är extremt säkert när det utförs av en erfaren plastikkirurg. Miljoner av ingreppet har gjorts världen över med väldigt få komplikationer.

Vad är bilateral bröstförstoring?

Bilateral bröstförstoring innebär att båda brösten förstoras.

Vilken BH ska jag ha efter bröstförstoring?

Vi ger dig en kompressions-BH som du bör ha på dig 24/7 i 2-6 veckor.

Placeras bröstimplantat under muskeln? Vad är ”subfacial” bröstförstoring?

Bröstimplantat kan placeras under bröstvävnaden eller under bröstmuskeln (”submuscular” eller ”subfacial”).

Är bröstimplantat hårda?

Nej, bröstimplantat är mjuka och elastiska. De efterliknar känslan av naturliga bröst.

När kan jag träna efter en bröstförstoring?

Du kan börja träna 6-8 veckor efter ingreppet.

Vad kostar bröstförstoring?

Bröstförstoring kostar 45,000 kr. Detta inkluderar kostnaden för det kirurgiska ingreppet, anestesi, konsultationer och bokade tider efter operationen.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister på bröstförstoring.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i centrala Malmö!

 

Priser Bröstförstoring

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.