Rumplyft

Dagens kvinnliga kroppsideal utmärks av breda höfter och fyllig stuss. Vissa kvinnor tycker dock att rumpan är för liten, platt, hängig eller slapp. Hjälp finns dock att få och vi utför rumpförstoring – även kallat för Brazilian Butt Lift. Fettsugning av midjan i kombination med injektion av det utsugna fettet för inläggning i stussen ger en mer markerad svank, smalare midja och fylligare stuss. Många kvinnor förvånas över att resultat blir så märkbart positivt. Volymen på stussen blir fylligare än tidigare, vilket många kvinnor upplever som attraktiv målsättning.

Inledande samtal innan rumpförstoringen

Innan ingreppet träffar du vår plastikkirurg för att tillsammans gå igenom dina förväntningar och önskemål. Ingen kropp är den andra lik och vi tar stor hänsyn till din kropps unika förutsättningar. Det är viktigt att kroppens proportioner med axlar, byst, mage och ben ska harmonisera väl efter rumplyftet, och därför är ursprungsläget viktigt vid stussens lyft.

Så går en rumpförstoring till

Vi arbetar med Body-Jet tekniken för skonsammaste behandling och snabbare läkningstid. Operationen utförs alltid på vår klinik och tar ungefär två timmar. Fett tas från din midja eller höft, alternativt från mage eller lår och injiceras efter filtrering tillbaka i kroppen. Operationen görs under lättare narkosbedövning och ingreppet är därför helt smärtfritt. Det är fullt möjligt att åka hem redan samma dag. Body-Jet tekniken eller WAL-metoden (Water-assisted liposuction) som den också heter är en välbeprövad och populär metod för fett transplantation då den medför större chans för de transplanterade fettcellerna att överleva transplantationen och bibehållas.

Tekniken går ut på att vatten injiceras mellan fettcellerna och frigör fettcellerna på ett mer skonsam sätt än den traditionella fettsugningsmetoden och därför är fler fettceller vid liv under transplantationen. Vanligtvis bibehålls cirka 70 % av de transplanterade fettcellerna på stussen, efter transplantation genom Body-Jet tekniken.

Tiden efteråt

Efter operationen får du bära ett specialförband, vars syfte är att ge ett stabilt tryck över det fettsugna området samt ta bort trycket över de ställen där fettet har transplanteras. Du får räkna med att bära förbandet dygnet runt under cirka fyra veckors tid. Belastning får heller inte ske på de transplanterade områdena under de två första veckorna och därför sover/ligger du på sidan och undviker att sitta. Två veckor efter operationen är det dags för det första återbesöket. Vi tar då bort stygnen och kontrollerar att allt ser bra ut efter operationen. En slutkontroll sker även efter tre månader, då tar vi bilder så att resultatet före och efter din rumpförstoring kan jämföras. Du kommer med all sannolikhet att märka en dramatisk förändring.

Boka en konsultation hos oss

Har du frågor eller funderingar angående en rumpförstoring/rumplyft är du välkommen att kontakta oss. Vi finns till för din skull och svarar gärna på frågor om ingreppet, priser, väntetid och andra frågor som du har. Tveka inte att kontakta oss för inledande och förutsättningslös konsultation!

Rumpförstoring/rumplyft 53 000 kr.
Med Medical Finans kredit, ca 1200 kr/månad med 5 års återbetalningstid, eller ca 749 kr/månad under 10 år. Läs mer om Medical Finance här.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!