Bröstförminskning i Malmö

Bröstförminskning

Nå din önskade byst storlek med en bröstförminskning

Har du besvär med tunga byst eller tycker de är alldeles för stora för din kropp? Oavsett anledningen så hjälper våra specialister dig att nå det resultatet du vill.

Bröstförminskning på Estetikcentrum i Malmö

En bröstförminskning är ett kirurgisk ingrepp som utförs av både estetiska och medicinska skäl. Med operationen kan man skapa en finare och mer välbalanserad byst samtidigt som man minskar den belastning som stora, tunga bröst innebär för kroppen.

Bortsett från de känslomässiga och sociala begränsningar en mycket stor och hängig byst ofta orsakar kan den även innebära medicinska problem som ryggsmärtor och andningsproblem. Dessa orsakas av den extra vikt många av våra patienter bär på bröstet.

Om du lider av ryggsmärtor, hudirritation, missbildat skelett, fördjupningar på axlarna till följd av dina BH-band, eller svårigheter att andas ordentligt, då är det på tiden att du överväger en bröstförminskning.

Exempel på före- och efter en bröstförminskning.

Exempel på före- och efter en bröstförminskning.

Bilder före och efter bröstförminskning

Inför ditt egna ingrepp kan det vara bra att ha en bild utav hur du vill dina bröst ska se ut, men att försöka föreställa sig resultatet efter en bröstförminskning kan vara svårt! Genom att se andra individers före- och efterbilder på deras bröstförminskningar kan du få ett hum om vad du är ute efter. Medan du tittar på andras förvandlingar måste du dock tänka på att vi är alla så otroligt olika! Ingen kropp är den andre lik, och det betyder också att bröstförminskning skiljer sig från person till person. Tillsammans med din kirurg kommer du kunna välja det som passar din kropp bäst för att få de bröst du vill ha efter din bröstförminskning i Malmö.

Bröstförminskning
Bröstförminskning

Bröstförminskning

47-årig kvinna, 1 barn, söker bröstförminskning på grund av stora och tunga bröst. Önskar mindre storlek än vad hon har samt harmoni och i proportion till hennes kroppsbyggnad.

Bröstförminskning
Bröstförminskning

Bröstförminskning

40-årig kvinna som önskar mindre storlek än vad hon har samt harmoni och i proportion till hennes kroppsbyggnad.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum
Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Bröstförminskning

49 årig kvinna

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum
Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Bröstförminskning

49 årig kvinna

Fakta:

 • Man måste uppfylla vissa krav för att kvalificera till en bröstförminskning, bland annat för stora bröst som besvärar.
 • Ingreppet resulterar i mindre smärta i partier av din kropp som tidigare påverkats av tunga bröst.
 • Bröstförminskning kan påverka möjligheten till amning - vi berättar gärna mer vid din konsultation.

Vi har:

 • Ett team med stor expertis som är vid dina sida ända fram tills du vaknar efter operationen.
 • Många nöjda kunder som genomgått en bröstförminskning i Malmö med oss!
 • Både manliga och kvinnliga kirurger

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Estetikcentrum om bröstförminskning

Dr. Ali Bagher är en erfaren estetisk kirurg, medlem i Svensk Kirurgisk Förening, som brinner för det konstnärliga som yrket erbjuder. Sedan år 2016 är han verksam på Estetikcentrum, men har innan dess flera års erfarenhet inom både estetisk kirurgi, allmänkirurgi och forskning på världsnivå som gör honom till en exceptionellt erfaren och skicklig kirurg.

Se din operation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild operation.

Skapad speciellt för kvinnor med stora, tunga bröst tar en bröstförminskning bort fett, extra hud och andra vävnader från brösten för att göra dem mindre, lättare och fastare. Målet är att skapa en ny bröststorlek och form som är mer proportionerlig med din kropp. Dina bröst pekar också ut mer och ser mer ungdomliga ut, liknande resultat som du får med ett bröstlyft. Asymmetriska former och/eller storlekar kan även rättas till. Enligt en studie av Dr. Remi Goulart, Jr., et al. i Reduction mammoplasty improves body posture and decreases the perception of pain så leder denna mer proportionerliga kroppsbyggnad till bättre hållning och betydligt mindre smärtor i nacke, rygg, axlar och armar. 

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Konsultation

Innan din bröstförminskning kan planeras kommer du att få träffa din kirurg. Under detta första möte kommer kirurgen att bedöma om du är en passande kandidat för en bröstförminskning. Denna bedömning inkluderar en fysisk undersökning för att säkra att ingreppet är säkert för dig. Du kan även behöva en mammografi om du är över 40 år. Detta för att se till att det inte finns några onormala förändringar i vävnader.

Generellt, om du är vid relativt god hälsa och har stora bröst är du troligen en bra kandidat för ingreppet. Den idealiske kandidaten har stora, hängiga bröst som är i vägen under vardagliga aktiviteter och skapar generell smärta och obehag. Bröstförminskningen rekommenderas oftast bara till mogna kvinnor som har fullt utvecklade bröst men kan även utföras på yngre patienter, särskilt om brösten utgör allvarliga hälsoproblem. Tyvärr är det bäst att vänta med en operation om du ammar eller planerar att amma. Ingreppet kan göra amning svårt och till och med omöjligt.

Under den första konsultationen kan din kirurg förklara skillnaderna mellan bröstlyft och bröstförminskning. Ingreppen liknar varandra men det finns viktiga skillnader. Om dina bröst inte är för stora men de ända hänger kan du istället passa för ett bröstlyft. Om å andra sidan ditt mål är att reducera storleken kan bröstförminskning vara bäst för dig.


Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Återhämtning

Direkt efter ingreppet kommer dina bröst att ha blåmärken, vara svullna och kännas obehagliga i några dagar. Men smärtan är inte allt för illa. Smärtstillande som din kirurg skriver recept på hjälper dig ytterligare. Efter några dagar kan du ta av dig bandagen, men du kommer att behöva ha på dig en sports-BH eller annat kompressionsplagg i 4-6 veckor. Detta hjälper dig att hålla svullnader nere samt hjälper brösten att läka ordentligt i deras nya form.

De flesta tar ledigt en vecka från jobbet. Under denna tid är det bra att begränsa aktiviteter så mycket som möjligt. Stanna hemma, titta på TV, läs en bra bok. Ta små promenader för att hålla igång blodcirkulationen. Det är viktigt att ge din kropp den tid den behöver för att läka ordentligt. Det är inte alltid lätt att pausa sitt liv, men ju mer avslappnad du är desto bättre är det. Du kommer att uppleva bättre slutresultat!

Efter ca två veckor av vila eller låg aktivitetsnivå kan du börja träna försiktigt. Håll dig till promenader och andra lågintensiva övningar, men låt bli att träna överkroppen, springa eller högintensiva träningsformer i minst en månad efter operationen.

Det är inte ovanligt att vissa patienter förlorar känseln i bröstvårtorna efter ingreppet, så bli inte rädd. Detta sker på grund av svullnaderna och hur nerverna har påverkats och försvinner oftast när svullnaderna lägger sig och nerverna repareras under de närmsta månaderna. I vissa fall kan domningarna hålla i sig i 1-2 år, och i värsta fall blir de permanenta.


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

 

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Tyvärr kommer det att bildas ärr efter en bröstförminskning. I början ser de röda och klumpiga ut. Förvänta dig ett tunt ärr runt bröstvårtan och ner mot bröstvecket. Ett horisontellt ärr kommer att finnas i bröstvecket. Detta kan låta mycket men våra patienter har aldrig haft allvarliga problem med ärr tack vare våra förebyggande steg att minska dem. Vi använder avancerade tekniker för att minska bildningarna av ärr. Du kan även själv:

 • Ha på dig din sport-BH som rekommenderas av din kirurg.
 • Undvika rökning.
 • Dricka mycket vatten under och efter återhämtningen.
 • Lyda order från kirurgen.
 • Hålla dig till en hälsosam diet.
 • Försiktigt massera ärren då och då.

Även om ärren är permanenta så får många kvinnor ett bra utbyte i form av mindre smärta och obehag, samt ett bättre utseende efter deras ingrepp. Våra patienter klagar ytterst sällan på ärr då de brukar blekna fort. Vi kan även ge dig silikontejp för att påskynda processen.​​​​​


Dina resultat

Bröstförminskningen erbjuder direkta och dramatiska resultat. Ingreppet leder till mindre smärta i rygg, axlar och andra obehag som kan upplevas med för stora och tunga bröst. Dina bröst blir mindre och mer proportionerliga. Förändringen ger dig självförtroende och en bättre livskvalitet. Våra patienter pratar ofta om hur fantastiska förändringarna är. De älskar inte bara att deras kläder sitter bättre men även att de har fler valmöjligheter. Våra patienter är nöjdare med sitt utseende och alla andra fördelar ingreppet medför.


Här bokar du tid online för konsultation av våra specialister. Operationen kan utföras av kvinnlig kirurg om det önskas.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

 

Läs om Resurs bank här.

 

Operation

Priser Bröstförminskning

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Resurs Bank

 

Våra priser

Lorem ipusm

Kontakta oss för en konsultation!

När en större livsförändring ska genomföras kan det vara pirrigt, men även skrämmande på samma gång! Vi på Estetikcentrum vill göra din resa mot ett förändrat liv så smidig som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med din kirurg komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och din kropps anatomi, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

Vanliga frågor

FAQ

Hur lång tid tar en bröstförminskning?

Ingreppet tar vanligtvis mellan 1-5 timmar. Ju större förändring desto längre tid tar det.

När bleknar ärren?

Det kan ta upp till ett år innan de bleknat helt. Under de första månaderna är de röda och hävda, men med rätt skötsel kommer de att blekna gradvis och bli till tunna, silvriga linjer som knappt syns.

Vad är bröstförminskning med bröstlyft?

Bröstförminskning med bröstlyft både minskar brösten och formar om dem för att de ska stå ut mer. Ett bröstlyft utförs ofta samtidigt som en bröstförminskning. Om ett bröstlyft genomförs som enda ingrepp så är det inte för att göra brösten mindre.

Vad är bröstförminskning?

Bröstförminskning är ett kirurgiskt ingrepp som reducerar bröstens storlek genom att ta bort vävnader. Brösten formas även om för att de ska bli mer framstående snarare än hängande. 

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säkert eller uppnåeligt!

13. Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Bröst

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.